Acasa – Teatrul Nottara

Acasa
Cu texte de: Ana Blandiana, Horia Lovinescu / F.M. Dostoievski si Alexandru Repan
Regia: Nona Ciobanu si Francisco Alfonsin
Distributie:
Alexandru Repan
Crenguta Hariton
Raluca Gheorghiu
Liliana Gavrilescu
Florin Mititelu
Olga Bela
Co-productie Teatrul Nottara si Teatrul Tandarica

acasa-nottara

Acasa – Recenzie LaTeatru.EU

 

V-ati gandit vreodata sa va puneti camere de luat vederi prin casa? V-ati gandit vreodata sa va filmati o zi din viata? O zi, o saptamana, o luna…

V-ati gandit ce ati putea vedea daca v-ati uita pe acele inregistrari ulterior? V-ati gandi ce ati intelege din acele imagini?

V-ati gandit vreodata cum pot sta 5 oameni intr-o incapere? Parinti, copii, poate si un bunic, cu totii intr-o garsoniera, o camaruta minuscula unde abia are loc o persoana… Eu mi-am pus pentru prima oara aceasta problema in anul 1 de facultate, cand am mers in practica sa fac niste sondaje. Am intalnit o familie de 4 persoane care locuia intr-o garsoniera extrem de mica. Mi-era mie rusine ca le mai ocup si eu locul. Mi-era mila, dar cumva simteam ca fac ce trebuie: daca ii includ si pe ei in chestionar simteam ca, intr-un fel, ii ajut.

V-ati gandit vreodata cand de ciudata este familia voastra? Cat de ciudata este familia vecinului? Cat de ciudate sunt niste rude ale voastre, in fond cu acelasi sange ca si voi?

Totusi, ce inseamna ciudat? Ce inseamna familie normala? Familiile marilor oameni, genialilor, erau familii normale sau erau familii ciudate? Cum se imbinau gesturile banale, cotidiene, cu marile gesturi si marile actiuni?

Mergeti sa vedeti spectacolul Acasa, de la Teatrul Nottara. Pentru mine, spectacolul acesta a coincis cu revenirea Teatrului Nottara … Acasa. Nu este un spectacol usor, nu este accesibil tuturor, dar are cateva idei tare faine, care s-ar putea sa va fie de folos. Si este extrem de bine interpretat. E drept, e scurt, asa ca daca nu v-a prins si nu l-ati inteles (pe deplin), nu veti pierde decat putin peste o ora. Un spectacol greu si lung devine obositor. Un spectacol scurt si intens, de genul acestuia, te indeamna, parca, sa vii sa-l revezi.

Acasa – Teatrul Nottara. Atat am avut de zis, atat trebuie sa retineti. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: