Alcool – Teatrul Nottara

Alcool pe versurile lui Ion Muresan
Regia: Mihai Maniutiu
Distributie:
Ada Milea
Vava Ştefanescu
Ada Navrot
Crenguţa Hariton
Ioana Calota
Gabriel Rauta
Alexandru Jitea
Bobo Burlacianu
Alexandru Neagu
Vladimir Ivanov
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Ștefanescu
Muzica originala: Ada Milea

alcool-maniutiu-nottara

Alcool – Opinie LaTeatru.EU

 

Musicalurile, atat filmele, cat si spectacolele de teatru, sunt diferite. Profund diferite. In cazul filmelor, musicalurile impart rapid cinefilii in 2 tabere: unii apreciaza filmul, il ridica in slavi, altii critica si nu vor sa auda. Ultimele 2 musicaluri care au rulat in cinematografele noastre au fost Miserabilii si Into the Woods.

In cazul spectacolelor de teatru lucrurile sunt un pic diferite. Intai si intai, publicul de teatru este destul de diferit. Evit sa spun ca este superior publicului de film, insa este un public un mai compatibil cu ideea de musical. Oricum, pe langa musicaluri, in teatre se mai joaca spectacole in versuri (ultimul exemplu vazut de mine a fost Mizantropul de Molliere). As zice chiar ca publicul de teatru asteapta mai multe musicaluri pe scena.

E drept, pentru a iesi un musical bun trebuie sa se mai intample 2 lucruri fundamentale:

  1. Sa ai actorii potriviti pentru asa ceva. Nu toti actorii au voce de musical, iar eventualii cantareti, care ar avea voce, s-ar putea sa nu aiba talent de actori.
  2. Trebuie sa ai atat o sala buna, cu o rezonanta adecvata, cat si tehnica muzicala necesara. Nu va iesi un concert, dar va iesi oricum ceva diferit.

Am fost uimit sa vad ca la Nottara se joaca un musical cu numele alcool. Pe afis figura Ada Milea, una dintre actritele care a reusit sa se afirme si prin muzica asta. Perfecta pentru un musical.

Spectacolul este bazat pe cartea Alcool, scrisa de Ion Muresan. Spectacolul Alcool este imprumutat din Cluj, a venit in Bucuresti pentru Fest(in) pe Bulevard. In Bucuresti poetul Ion Muresan este mai putin cunoscut, in Cluj, insa, este extrem de apreciat de localnici.

Nu va zic mai multe, oricum nu prea poate fi vorba de spoilere in cazul musicalurilor, va sfatuiesc doar sa mergeti sa vedeti Alcool, daca sunteti din Bucuresti o puteti face in cadrul festivalului, daca sunteti din Cluj, in stagiunea normala a Teatrului. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: