Alice in tara minunilor de Lewis Carroll
Dramatizare: Felicia Margineanu
Muzica: Aurel Giroveanu
Regia si adaptarea: Dan Tudor
Scenografia: Doru Zanfir
Orchestratia si conducerea muzicala: Bogdan Lifsin
Coregrafia: Michaela Zibileanu
Distributie:
Alice: Iolanda Covaci/ Natalia Dragomir
Iepurele Alb: Andrei Miercure
Regina: Maia Morgenstern / Luana Stoica
Regele: Marius Bodochi / Neculai Predica
Soarecele: Maia Morgenstern / Veaceslav Grosu
Gradinar 1, Pat: George Remes
Gradinar 2: Mircea Drimbareanu / Mihai Prejban
Charles: Mihai Ciuca
Iepurele de Martie: Marius Calugarita
Palarierul: Darius Daradici
Omida: Nicolae Botezatu
Ducesa: Arabela Neazi / Alina Tomi
Bucătăreasa: Mirela Nicolau
Pisica: Viorica Bantas
Lacheul: Mircea Dragoman
Prajitura, Sticla: Cristina Circei
Cainele: Viorel Manole
(cu rosu au fost scrisi actorii care au jucat in reprezentatia vazuta de mine)
Cu participarea TES ORCHESTRA:
Dirijor si acordeon: Bogdan Lifsin
Pian: Mihai Murariu
Vioara: Rodica Gancea, Feras Sarmini, Eveline Doija
Violoncel: Sergiu Marin
Chitara: A.G. Weinberger
Clarinet: Mihai Pintenaru
Percutie: Radu Gheorghe
Coproductie Teatrul Evreiesc de Stat & Teatrul Dramaturgilor Romani; vazuta la Teatrul Evreiesc de Stat
Alice in tara minunilor – Opinie LaTeatru.EU
Alice in tara minunilor este o poveste pentru copii, pe care oamenii mari o inteleg diferit. Cu siguranta stiti aventurile simpaticei Alice, care se intalneste cu Iepurele Alb, Palarierul, Regele, Regina, Soarecele si alte cateva personaje fantastice extrem de simpatice.
O astfel de poveste, atunci cand o citesti ori atunci cand o urmaresti la televizor, poate parea cumva departe de tine. Tu, ca cititor, mai mic sau mai mare, te simti cumva departe de acea lume. La fel in cazul filmelor, ca au fost multe: ecranul acela este bariera dintre lumi, una care nu iti permite decat sa vezi ce se intampla, fara sa fii cu adevarat acolo.
Spectacolul de teatru se desfasoara, insa, in fata ta, drept urmare senzatiile traite aici sunt unice. Alice in tara minunilor este, deci, O EXPERIENTA minunata, experienta accentuata de prezenta orchestrei TES, care a asigurat LIVE fundalul sonor. Eu am avut privilegiul sa stau undeva in fata (randul 3, aproape cel apropiat rand; mai era o singura persoana pe randul 2), drept urmare orchestra era exact in fata mea. Ma simteam cu adevarat in poveste, simteam cu adevarat ca totul se petrece in fata mea.
Si desi sala era plina de copii, spre deosebire de alte spectacole pentru copii, nu m-am simtit deloc prea batran. Dimpotriva: voi recomanda spectacolul tuturor prietenilor de varsta mea sa mearga sa vada Alice in tara minunilor. Este un spectator de copii care TREBUIE vazut de oamenii mari. Si care, apropo, nu este de neinteles si mult prea abstract, precum diversele montari ale Micului Print (una dintre cele mai supraevaluate opere litere scrise vreodata).
Apropo de Alice in tara minunilor, discutam la un moment dat cu un amic despre nume si imi zicea ca pe el l-a fascinat acest nume de cand a citit opera. Pentru el, o tipa cu numele Alice este o tipa minunata, o tipa care traieste ori ar trebui sa traiasca intr-o tara a minunilor. Ma rog, nu sunt complet de aceeasi parere, insa recunosc ca mi-a placut dintotdeauna numele Alice si, fara sa constientizez poate motivul, cred ca un merit important il are si aceasta opera.
Acum, inca 3 idei, foarte pe scurt, despre Alice in tara minunilor de la Teatrul Evreiesc de Stat:
- Este un semi-musical: nu totul este cantat, insa pasajele cantate ocupa o buna parte a spectacolului. Proportia mi se pare chiar buna, corect aleasa, momentele muzicale fiind indeajuns de multe incat sa energizeze sala, insa indeajuns de scurte incat sa nu plictiseasca.
- Spectacolul mi s-a parut mult prea putin conflictual. Totul mi s-a parut prea roz, prea frumos. Pentru o seara frumoasa la teatru este perfecta, dar unul ca mine isi dorea un conflict un pic mai intens. Haterul din mine asta isi doreste.
- Mi-au placut absolut toate interpretarile, toti actorii au parut bine alesi. O singura mentiune am de facut: eu am vazut-o pe Natalia Dragomir in rolul lui Alice si mi-a placut enorm. Cred, insa, ca o alta Alice in acel rol schimba radical spectacolul. Trebuie, deci, sa ma duc sa revad Alice in tara minunilor. M-am bucurat ca pe pagina de Facebook Teatrul Evreiesc de Stat a afisat distributia din ziua spectacolului. Altfel, nu as fi recunoscut chiar toti actorii de pe scena.
Mergeti, deci, sa vedeti Alice in tara minunilor la Teatrul Evreiesc de Stat indiferent de varsta (biologica ori psihologica) pe care o aveti. Nu veti regreta alegerea facuta.
One thought on “Alice in tara minunilor – Teatrul Evreiesc de Stat”