Amanta perfecta – Teatrul de Arta din Bucuresti

AMANTA PERFECTA de Jacob M. Appel
Regia: Stefan Zaharia
Cu: Claudia Negroiu, Luiza Cobori, Rucsandra Nelepcu.
Costume: Geanina Punkosti
Decor: Cristina Milea
Locatie: Teatrul de Arta din Bucuresti

 

 

Amanta perfecta – Opinie LaTeatru.EU

 

V-ati gandit vreodata ce calitati trebuie sa aiba amanta perfecta? Eu, pana sa va spun ce calitati trebuie sa aiba, trebuie sa va mai pun o intrebare: PENTRU CINE trebuie sa fie perfecta?

Amanta perfecta pentru sotul iubitor, amanta perfecta pentru mai multi soti, amanta perfecta pentru … sotia inselata.

Bine, amanta perfecta ar presupune sa fie perfecta pentru toata lumea, nu? Perfectiunea nu are grad de comparatie, asadar nu putem vorbi de ceva mai perfect ori mai putin perfect.

Si acum, sa vedem. X este sotul, Y este sotia, Z este amanta. Avem 3 “personaje”: X, Y si personajul colectiv CEILALTI.

Cum este amanta perfecta pentru sot? Pai trecand peste aspectele sexuale, buna la pat, frumoasa, tandra, mai este si aspectul celalalt: INVIZIBILA PENTRU CEILALTI. Nu trebuie sa afle sotia, adica Y, din acest motiv nu trebuie sa afle nici Z.

Doar ca, fix ca-n bancurile cu Mos Craciun care nu exista, daca sotia nu stie de relatia sotului, inseamna ca ea nu exista pentru sotie. Nu exista amanta, nu exista nici amanta perfecta.

Personajul colectiv, de care va ziceam, devine inutil in discutie.

Asadar, trebuie sa existe o situatie in care nevasta stie de amanta. Drept urmare, nevasta stie de amanta si o tolereaza, poate chiar incurajeaza.

Sa ne continuam rationamentul. Ea exista pentru nevasta, dar nevasta o accepta atat timp cat ceilalti, personajul colectiv, nu o stie. Altfel ea, nevasta, se face de ras. Deci amanta perfecta pentru sotie nu exista pentru ceilalti.

Si nu exista o situatie in care amanta perfecta sa fie perfecta pentru toata lumea. Pentru ca, repet, pentru ceilalti ea nu mai este amanta. Daca femeia X nu este amanta in ochii celorlalti, nu poate fi AMANTA perfecta.

Asadar, daca ma intrebati pe mine, amanta perfecta nu exista. Este perfecta pentru tine, ca barbat, dar atat. E aproape perfecta. Am voie sa ma exprim astfel?

Acum, o Amanta perfecta tot exista. Personal, am intalnit-o la Teatrul de Arta din Bucuresti. Vine acolo rar, sa nu auda chiar toat alumea de ea. Desi ma asteptam sa presteze seara de tot, eu am vazut-o la ora 16:30. Probabil sotul trebuia sa se intoarca la sotie mai incolo. Si, din cate vad, a putut fi vazuta si pe la alte teatre. Nu sta locului se pare. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: