Arta la domiciliu – Teatrul de Comedie

Arta la domiciliu
Scenariu dramatic de Dragos Huluba dupa texte de Teodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ion Baiesu si I. L. Caragiale
Regia: Dragos Huluba
Scenariul: Dragos Huluba
Asistent regie: Violeta Huluba
Decor: Teodor Badiu
Costume: Violeta Huluba
Ilustrația audio, video: Dragos Huluba
Compoziție muzicala „De bine de rau” Subsemnatu’
Versuri „De bine de rau”: Razvan Krem Alexe
Fotografii: Mihnea Irimia
Distributie:
El, Leonida, Lunganul: Liviu Pintileasa
Ea, Efimita, Femeia din lift: Smaranda Caragea
Fata, Grasul: Simona Stoicescu
Sotul fetei, Domnul din lift: Angel Popescu
Prezentatorul: Razvan Krem Alexe
Sotia, Batrana, Doamna din lift: Violeta Huluba
Sotul, Batranul, Barbatul din lift, Musafirul nocturn: Dragoș Huluba
Vazut in Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie

Arta la domiciliu - Teatrul de Comedie

Arta la domiciliu – Opinie LaTeatru.EU

 

Arta la domiciliu este un fel de hibrid intre un spectacol televizat si spectacol de teatru. La astfel de spectacole nu te simti ca intr-o sala de teatru, ci te simti ca un spectator la un show tv.

Cine se uita la TV (ori s-a uitat candva) la diverse show-uri stie despre ce vorbesc. Sunt persoane care isi doreau ori inca isi doresc sa fie in public macar o data la astfel de spectacole.

In cazul meu chestiunea asta este de domeniul trecutului. Acum astfel de emisiuni mi se par fake-uri, nu le mai urmaresc, nu mai sunt in targetul lor, insa tocmai din acest motiv am apreciat si apreciez spectacole tip Arta la domiciliu. Practic, aceste spectacole sunt un fel de show-uri tv care, insa, ironizeaza show-urile tv de genul. Oamenii care apreciaza astfel de show-uri ar putea sa nu priceapa ironia, ar putea sa nu inteleaga ca, de fapt, printre cei ironizati se afla si ei, caci atunci cand faci glume pe seama unei emisiuni tv faci indirect glume si pe seama publicului acelei emisiuni.

Spectacolul Arta la domiciliu este un amalgam de texte, majoritatea clasice, texte care sunt mai cunoscute de generatia veche decat de cea noua. Daca-mi este permisa exprimarea, glumele sunt de pe vremea “Tanta si Costel”, nu de pe vremea “Leana si Costel”, desi pentru mine chiar si “vremea Leana si Costel” este ceva indepartat. Oricum, ati inteles ideea.

Iar alegerea locatiei, Teatrul de Comedie, nu mi se pare deloc intamplatoare. Dupa cum stiti, la Teatrul de Comedie activeaza mai multi actori care s-au afirmat in televiziune, cu Mihai Bendeac in frunte.

Nu pe el il veti vedea in spectacolul Arta la domiciliu, insa ii veti vedea pe Razvan Krem Alexe, de la emisiunea concurenta, Romanii au talent, si pe Dragos Huluba, un om obisnuit cu televiziunea (la un moment a prezentat o emisiune atipica de stiinta pe TVR2, alaturi de Alexandru Mironov).

Nu vreau sa va dezvalui nimic, vreau sa descoperiti singuri Arta la domiciliu, sa fie o surpriza asa cum a fost si pentru mine. Mergeti sa vedeti Arta la domiciliu si pentru a simti macar in parte senzatia pe care o au spectatorii show-urilor televizate. Poate, cine stie, veti reusi sa ajungeti si la ele candva.

ps: Asa cum in timpul pandemiei oamenii au inceput sa isi inlocuiasca drumurile cu tot felul de livrari, cumparaturi, mancare gata gatita, pe langa munca si scoala de acasa, zic ca in viitorul nu foarte indepartat unii oameni isi vor comanda spectacole de teatru in propria locuinta. Arta la domiciliu este un concept de care nu ar trebui sa radem. Sau ar trebui? Ramane sa descoperiti singuri 🙂

Leave a Reply

%d