Bucluc la opera – Teatrul Elisabeta

Bucluc la opera - Teatrul Elisabeta POSTER

Bucluc la opera
Autor: Ken Ludwig
Regie: Lucian Ghimisi
Scenografie: Roxana si Andrei Radut
Regie tehnica: Mihnea Nicolau
Tip spectacol: comedie
Durata: 2h 20min (fara pauza)
Distributie:
Max: Dan Clucinschi
Saunders: Alexandru Mike Gheorghiu
Maggie: Irina Noaptes
Tito Merelli: Mihai Marinescu
Diana: Andreea Alexandrescu
Julia: Claudia Ene
Maria Merelli: Alexandra Velniciuc
Liftierul: Lucian Ghimisi
Vazut la Teatrul Elisabeta din Bucuresti

Bucluc la opera - Teatrul Elisabeta

Bucluc la opera – Opinie LaTeatru.EU

Primul lucru pe care l-am observat cand am vazut detaliile spectacolului Bucluc la opera a fost DURATA. Ma temeam ca 2 ore si 20 de minute FARA PAUZA vor fi greu de indurat. Ma tot intrebam de ce atat de mult, de ce fara pauza, insa mi-am luat inima in dinti si am mers sa-l vad.

Rezultatul? Nici nu s-au simtit cele 2 ore si 20 de minute, am savurat fiecare minut, iar la final toata sala a aplaudat energic. Este probabil cel bun spectacol vazut la Teatrul Elisabeta, probabil la egalitate cu spectacolul lor emblema – Boeing Boeing.

Povestea spectacolului este simpla: marele tenor Tito Merelli este asteptat la Cleveland Grand Opera pentru un spectacol unic. Tot orasul il asteapta, fanii si fanele sale il urmaresc chiar si la hotel, insa Merelli este foarte obosit si nu se simte bine.

Printre fanii lui se numara si Max, asistentul directorului Operei. Max dorea cateva sfaturi de la Merelli, asa ca ajunge in camera sa de hotel.

Din pacate, Merelli ia prea multe somnifere, asa ca ceilalti il considera mort. Insa concertul era mult prea important pentru a fi anulat, asa ca directorul Operei hotaraste sa-l trimita pe Max imbracat in Merelli. Ulterior, adevaratul Merelli se trezeste, asa ca acum sunt 2 oameni imbracati la fel care sustin ca sunt Merelli. Doritori si doritoare de autograf sunt destule, asa ca cei 2 Merelli se descurca si ei cum pot. Ramane sa descoperiti singuri cum se termina toata nebunia.

Cinci lucruri vreau sa scot in evidenta in legatura cu acest spectacol, Bucluc la opera:

  1. Vocile celor 2 Merelli sunt extraordinare: atat Mihai Marinescu (in rolul ADEVARATULUI Merelli), cat si Dan Clucinschi (in rolul lui Max) au voci fabuloase. Putini actori puteau interpreta cele 2 roluri: trebuie sa fie si buni actori, dar trebuie sa aiba si voci corespunzatoare. Nu doar sa cante, ci sa aiba voce de tenor! Felicitari amandurora.
  2. Mihai Marinescu a stat aproape jumatate de ora (sau poate mai mult; din pacate, nu am CRONOMETRAT ca sa stiu EXACT) pur si simplu nemiscat. Nu se misca nici macar un deget, nu se vedea patura ca se misca. NIMIC! Chiar parea ca acolo, in pat, se afla UN MORT!!!
  3. Lucian Ghimisi este unul dintre actorii emblema ai Teatrului Elisabeta. Joaca in majoritatea spectacolelor acestui teatru si o face EXCELENT. Este foarte bun pe comedie. Aici mi-a parut rau ca are un rol atat de mic si de neinsemnat, liftierul. Abia la final mi-am dat seama de ce: el este si regizor. Probabil este MULT MAI greu sa ai rolul principal ca regizor. Oricum, o interpretare buna si de aceasta data.
  4. Toate fetele au fost bune, interpretari foarte convingatoare, insa preferata mea a fost Irina Noaptes (in rolul lui Maggie, viitoarea sotie a lui Max si fiica directorului Operei). Excelenta in rolul ei.
  5. Nu pot sa nu subliniez un lucru pe care l-am mai observat la Teatrul Elisabeta: decorul este cumva specific acestui teatru, adica fie un apartament al cuiva (cu multe dormitoare), fie un apartament de hotel, fie o casa de oaspeti. Ideea este ca sunt multe incaperi, multe usi, in spatele carora sunt constant ascunse persoane care nu ar trebui sa se afle in acel moment in acel loc. Nu spun ca e ceva gresit, sunt doar ca fiecare teatru are un specific al sau, iar Teatrul Elisabeta are inclusiv un decor propriu.

Mergeti sa vedeti Bucluc la opera, una dintre cele mai bune comedii teatrale vazute anul acesta. Aveti toate motivele s-o faceti, iar durata nu ar trebui sa va sperie. Dimpotriva: ar trebui sa fie un imbold, caci 2 ore si 20 de minute de ras continuu este ceva care ar trebui sa te atraga. Ceva atractiv, nicidecum respingator.

One thought on “Bucluc la opera – Teatrul Elisabeta”

Leave a Reply