Buzunarul cu paine de Matei Visniec – Teatru sub luna 2018

Buzunarul cu paine de Matei Visniec
Regia: Alexandru Bogdan
Distributie:
Stefan Pavel
Alexandru Nagy
Se joaca la Godot Cafe-Teatru, vazut de Ana Marin in Quantic Pub, in cadrul festivalului de teatru urban Teatru sub luna

Buzunarul cu paine de Matei Visniec – Opinie Ana Marin – LaTeatru.eu

 

 

Buzunarul cu paine de Matei Visniec este o piesa actuala despre reactiile oamenilor din jurul nostru. Doi absolventi ai liceului Sincai se intalnesc intamplător si pun umarul la salvarea unui animal. Cu multa miscare pe scena, multa improvizatie pe baza locului unde se tine piesa – barmanul din Cuantic a fost o piesa centrala si de sine statatoare, la fel si cei doi fotografi oficiali ai festivalului, la care s-a facut referire de mai multe ori pe parcursul spectacolului, lucrurile de pe scena te vor face sa fii acolo, cu ei.

Pe scurt, doi fosti colegi de liceu unul mai habotnic, altul mai liber in gandire se intalnesc peste ani din intamplare undeva. Cu povesti diverse prin care fiecare isi spune istoria de atunci pana in prezent, dialogurile te duc inspre situatia politica, credintele limitative si educatia de a nu accepta si alte valori, daca sunt diferite de ale tale. Insa, cumva undeva la mijloc pe cei doi ii uneste dorinta de a incerca sa salveze un catel – pe care, la final il vei vedea pe scena, in carne si oase si sanatos 🙂.

Dialogurile pline de judecati, pe alocuri violenta fizica in lipsa unui argument bun, te fac sa te gandesti de cate ori ai fost in situatia in care nu ai inteles o alta persoana pentru ca felul in care gandeai sau lucrurile pe care tu le considerai importante nu se regaseau in cel sau cea din fata ta. Presarat din plin de umor, uneori prea fin, plin de ironie si autoironie – actorii te vor face sa zambesti, in egala masura cu a iti pune intrebari despre alegerile, reactiile si povestile tale.

Unul dintre lucrurile pentru care iti recomand sa mergi sa vezi piese de teatru in cadrul festivalurilor este fix aceasta latura a improvizatiei si a vibratiei pe care publicul o da piesei. Evident ca o piesa buna, va fi buna si intr-un teatru si pe o scena de festival, pentru ca oamenii care au lucrat la ea au facut o treaba buna, insa la festivaluri ai ocazia sa descoperi actorii care se lasa purtati de val si de public.

Dupa incheierea piesei, atmosfera a fost pastrata de cei de la UMBRA care au avut un concert de cover-uri, si desi am plecat dupa primele piese, ce am auzit a fost cu frumos si potrivit pentru a iti face seara de vineri una de exceptie.

Mai ai un weekend in care sa vii sub luna sa vezi piese de teatru si sa descoperi muzica unor trupre autohtone.


Personal, am vazut spectacolul Buzunarul cu paine de Matei Visniec la el acasa, la Teatrul Godot. Despre el am scris AICI. Pe Ana o puteti citi pe blogul ei personal si, cand mai lipsesc de la vizionarile de film, si pe Cinemil.ro. Ultima ei vizita pe Cinemil a fost una … la inaltime!

One thought on “Buzunarul cu paine de Matei Visniec – Teatru sub luna 2018”

Leave a Reply

%d bloggers like this: