Capcana pentru un barbat casatorit – Teatrul Elisabeta

Capcana pentru un barbat casatorit - Teatrul Elisabeta POSTER

Capcana pentru un barbat casatorit
Autor: Robert Thomas
Regie: Serban Puiu
Scenografie: Andrei Radut
Costume: Roxana Radut
Tip spectacol: comedie politista
Durata: 2h 30min (fara pauza)
Distributie:
Comisarul: Lucian Ghimisi
Daniel Corban: Stefan Pavel
Florence: Alexandra Velniciuc
Domnisoara Berton: Raluca Ghervan
Preotul Maxim: Alexandru Prica
La Merluche: Cristian Boeriu
Gardieni: Vlad Ianus, Iulian Balan
Domnisoara Marcelle: Maria Magdalena Tapu
Vazut la Sala Teatrul Elisabeta

Capcana pentru un barbat casatorit – Opinie LaTeatru.EU

 

Capcana pentru un barbat casatorit este o comedie politista cu un final total neasteptat. Daniel Corban vine la comisariatul de politie pentru a se interesa de soarta sotiei sale, disparute de zece zile. El facuse deja plangerea, deja anuntase disparitia. Pana sa plece, in comisariat apare o femeie care sustinea ca este sotia lui, insa care nu seamana deloc cu aceasta. Cu totii pareau sa-i dea ei dreptate si nu lui. Pare ca nimeni nu-l crede, iar el este pe cale s-o ia razna. Mai apar in scena preotul satului, asistenta medicala a satului si un pictor vagabond care asistase la casatoria lui. Sa fie cu totii intelesi, complotand impotriva lui Daniel? Iar el sa nu aiba niciun prieten in acea localitate, acea statiune de munte?

Capcana pentru un barbat casatorit este PRIMA comedie politista produsa de Teatrul Elisabeta. Se pare ca in textul original actiunea se petrece intr-o pensiune. In montarea aceasta, regizorul Serban Puiu a mutat-o complet in comisariatul de politie. Nu pot sa compar, nu am citit textul si nici nu am vazut vreo montare care sa se petreaca intr-o pensiune, asa ca nu-mi dau seama daca mutarea aceasta aduce sau nu un plus de suspans sau nu. As tinde sa cred ca da, asta daca imaginatia mea chiar intuieste corect.

Legat de intuitie, recunosc ca nu am putut intui pe de-a-ntregul finalul, chiar daca o parte, hai sa zicem 20%, ghicisem. O comedie la care razi de la un capat la celalalt, dar la finalul careia exclami “Ce inteligent twist”. Fix asta am zis eu la finalul ei, fara sa spun, ca-n alte ocazii, “trebuia sa ma fi prins”. Nu, nu ai cum sa te prinzi, nu exista indicii in acest sens. Ceea ce e un lucru bun, caci finalul te va surprinde, te va da pe spate.

Interpretarile lui Stefan Pavel (in rolul sotului indurerat) si a lui Stefan Ghimisi (in rolul comisarului) sunt excelente. Nu ca celelalte ar fi mai prejos, insa cei 2 exceleaza, avand si rolurile cele mai grele. Nu zic, si rolurile feminine, in special cel al Alexandrei Velniciuc, sunt bine interpretate, insa parca nu ies atat de mult in evidenta. Este un spectacol preponderent masculin, unde barbatii au prim-planul, ei fiind vinovati de tot ce se intampla pe acolo, si in sens pozitiv, si in sens negativ.

Mi-a placut mult titlul, Capcana pentru un barbat casatorit, titlu care m-a dus cu gandul la ceva mult mai putin politist. Ma gandeam la ceva adulter, la ceva probleme personale de genul. N-a fost cazul, fara sa pot intra in altfel de detalii.

Durata de 2 ore si jumatate nu se resimte atat de grav pe cat credeam initial. E drept, daca nu as fi stiut cat dureaza as fi putut crede ca s-a terminat in 2 randuri. Nu ca actiunea ar fi fost incheiata, ci pentru ca jocul de lumini lasa de inteles acest lucru. De fapt, se dorea doar marirea gradului de suspans. Lucru de altfel reusit.

Capcana pentru un barbat casatorit nu este o comedie atat de spumoasa precum sunt celelalte vazute la Teatrul Elisabeta, in special Puricele in ureche, insa partea de thriller mi-a placut mult. Faptul ca s-a reusit generarea unui grad atat de mare de suspans printre hohote de ras mi se pare un lucru de laudat. Ceva ce putini dramaturgi (si regizori) reusesc.

Emil Calinescu la Capcana pentru un barbat casatorit - Teatrul Elisabeta

Mergeti sa vedeti Capcana pentru un barbat casatorit, indiferent daca sunteti casatorit/a sau nu. Veti savura spectacolul la fel de mult indiferent de statutul marital.

Leave a Reply

%d bloggers like this: