Ce vine dupa – FF Theatre

Ce vine dupa FF Theatre afis

Ce vine dupa de Matei Ignat
Cu Ioana Chelmus si Florin Fratila
Vazut in The Temple Social Pub

Ce vine dupa FF Theatre

Ce vine dupa – Opinie LaTeatru.EU

 

Atunci cand auzi ca un om s-a casatorit cu un animal, un obiect sau o planta, te gandesti la cat de dereglat este, cat de nebun. E drept, in zilele noastre nebunia nu mai este atat de rusinoasa, nefiind considerata chiar periculoasa. Pe vremuri, cel putin in societatile dictatoriale, precum cea romaneasca, puteai fi internata intr-un spital de psihiatrie chiar si in urma unui denunt. Puteai fi declarat cu forta nebun si dus acolo. Bineinteles ca niste excentrici de genul, oameni care sa doreasca sa se casatoreasca cu neoameni, ar fi fost dusi acolo.

Da, excentrici, iata un cuvant bun pentru multi nebuni ai zilelor noastre. Asta o spune, bineinteles, unul care a fost caracterizat deseori drept excentric. Vorbesc, deci, in cunostinta de cauza.

Despre casatoria cu sine insuti am mai auzit. E drept, oricat de narcisist as parea deseori, mie-mi suna gresit din alt motiv: o persoana care se casatoreste cu el insusi este gay? Nu afirm, nu spun ca e rau daca e gay, doar intreb.

Si tot ca o intrebare nevinovata: o persoana care se casatoreste cu un animal o face din cauza unor experiente traumatizante anterioare? Din cauza ca acele persoane urasc oamenii atat de mult se refugiaza alaturi de necuvantatoare atat de … ascultatoare?

Un ultim aspect, cateva ULTIME intrebari la fel de nevinovate: cat de mult patimesti din cauza fostei ori a fostului? Cat de mult te mai influenteaza alegerile acestuia/acesteia? Da, candva tu ai fost alegerea lui ori a ei. Invers, candva ti-a placut acea persoana. Cum te raportezi la alegerile dubioase pe care ACUM le face fostul/fosta? Si, mai ales, cum se raporteaza CEILALTI la aceste alegeri? Este vina ta in vreun fel ca fostul ori fosta au luat-o pe aratura?

Spectacolul Ce vine dupa este fix despre asa ceva: despre un fost cuplu, un el si o ea, despartiti din cauza infidelitatii lui. Cine s-a casatorit si cu cine ramane sa descoperiti voi. De ce au facut toate astea si cum se termina totul ramane sa descoperiti tot voi.

Fara sa va fac alte spoilere, care spoilere oricum sunt in diversele descrieri ale spectacolului, va ma spun doar ca spectacolul este complet diferit de acest articol: viu, amuzant, fara momente moarte, scurt, la obiect. Dureaza o ora, care ora nu stii cand trece. Are scenete diferite, este fragmentat, intre ele existant cateva minute (2-3, nu multe) in care actorii isi schimba hainele. Momente de respiro le-as zice eu. Momente in care spectatorii au timp sa digere ce au vazut pana atunci.

Ce vine dupa este un spectacol plin de dialoguri spumoase, de umor inteligent, un spectacol cu un final extrem de … interesant. Nu vi-l zic, va spun doar ca eu l-as fi modificat putin. Un pic de tot. Vedeti voi despre ce-i vorba.

In final, doua cuvinte despre cei 2 actori. Ambele exceptionale, cu un plus, parca, pentru Ioana Chelmus, care a avut un rol mai greu. Florin Fratila si-a jucat parca rolul sau, natural, fara sa se forteze, fara sa para deloc artificial. O mare bila alba pentru ei. Si o alta bila alba pentru folosirea integrala a spatiului avut la dispozitie: fiind vorba despre un pub (The Temple Social Pub), scena poate fi orice coltisor al barului. Ceea ce multi regizori ignora.

Ce vine dupa este produs de FF Theatre si se joaca intr-o locatie speciala, The Temple Social Pub, loc unde mancarurile au denumire cinefila. Combinatia dintre teatru si film este una care mie-mi surade. Find, insa, pe blogul de teatru, ma opresc aici. Daca ma voi decide sa scriu pe larg despre el, o voi face pe blogul de mancare. Mergeti sa vizitati locatia, mergeti sa vedeti vedeti spectacolele FF Theatre. Mergeti, de asemenea, la spectacole facute dupa textele lui Mihai Ignat.

One thought on “Ce vine dupa – FF Theatre”

Leave a Reply

%d bloggers like this: