Comediantii

Titlu: Comediantii
Regia: Michele Modesto Casarin
Distributia
Flaminio Scala / Cinthio îndragostit – Valentin Mihalache
Beatrice Veronese / Agata maștera – Anamaria Pislaru
Giulio Pasquati /Pantalone neguțator – Sorin Dinculescu
Isabella Canali /Isabella deghizată în barbat – Oana Dragnea
Francesco Andreini /Capitano Spavento – Eugen Fetescu
Rosa Benozzi / Rosaura îndragostită – Ioana Rufu
Domenico Bruni /Francatrippa servitor – Massimiliano Nugnes
Silvia Roncagli /  Zerbinetta servitoare – Cristina Panait
Locatie: Teatrul Masca

 

Comediantii

Comediantii – Opinie LaTeatru.Eu

La Teatrul Masca piesele clasice abunda. Pana acum vazusem spectacole clasice in adevaratul sens al cuvantului, dupa piese scrise acum cateva sute de ani. Comediantii, insa, este ceva diferit. Actiunea se petrece in perioada clasica, personajele sunt de atunci, insa textul este scris acum. Iar modalitatea aleasa este una ingenioasa: vedem repetitiile pentru un spectacol ce are loc in cinstea unui respectat conte.

In literatura este o tehnica numita  poveste in poveste sau poveste in rama. Aici avem ceva diferit, teatru in teatru si teatru despre teatru. Nu este primul spectacol de acest gen vazut, dar recunosc ca este primul spectacol de teatru clasic de acest gen vizionat. Aparent, un spectacol dedicat intai si intai celor din domeniu. In fapt, noi, ceilalti, din astfel de spectacole intelegem ce se afla in spatele unui spectacol. In plus, constatam, fara sa putem spune daca este ceva bun sau ceva rau, ca lucrurile nu s-au schimbat foarte mult in zilele noastra. In asta consta, de fapt, maestria actorilor si a regizorului: sa ne faca, in acelasi timp, sa ne simtim in acea perioada, dar si sa constatam ca totul s-ar putea petrece si-n prezent.

Comediantii se dovedeste a fi, atat datorita textului si regiei, cat si datorita interpretarii, un spectacol extrem de placut si actual. Merita vazut. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: