Contesa adaptare dupa „Fluturi, fluturi…” de Aldo Nicolaj – Teatrelli

Contesa Afis Teatrelli

Contesa adaptare dupa „Fluturi, fluturi…” de Aldo Nicolaj
Regia: Dan Tudor
Distributie:
Adela Marculescu
Dan Tudor
Miriam Rizea
Scenografia: Corina Gramosteanu
Muzica Originala: Vlaicu Golcea
Traducerea: Angela Ioan
Se joaca la Teatrelli – Creart

Contesa Creart Teatrelli

Contesa – Opinie LaTeatru.EU

 

Desi am vazut foarte multe spectacole de teatru in ultimii ani, nu am mers la teatru dintotdeauna. Am descoperit si ulterior redescoperit teatrul tarziu. Mult prea tarziu, din punctul multora de vedere. Dar, cum se zice, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Drept urmare, sunt multi actori mari pe care nu i-am vazut pe scena. Nu intru in detalii, nu dau multe exemple, ma voi referi strict la Adela Marculescu, o excelenta actrita ce a ajuns la respectabila varsta de 80 de ani. Daca memoria nu-mi joaca fest, pe ea am vazut in fix 3 spectacole pana acum: Hagi Tudose (Metropolis), Milionul nepoatele si milionara, respectiv Arsenic si dantela veche. Ultimele 2 au fost vazute la Teatrelli, loc in care am vazut si Contesa. Patru spectacole cu o minunata actrita.

Care Contesa, intr-adevar, este al IV-lea spectacol in care am avut placerea s-o vad pe Adela Marculescu. Aici, distinsa doamna joaca un rol extrem de greu, al unei persoane in varsta singure, ce nu mai poate face distinctia in realitate si iluzie, care traieste in propria lume si care refuza sa accepte realitatea.

Dan Tudor, regizorul, excelent in rolul fiului ratacitor, al celui care distruge intreg universul creat de Contesa, este si el un obisnuit al teatrului din centrul capitalei. Care Teatrelli, apropo, este un loc micut, cochet si cumva ascuns in buricul orasului (ascuns la vedere, daca ma intelegeti), ce pare a fi un teatru sortit pentru astfel de spectacole: scurte, intense, cu multe scene umoristice si cu actori cunoscuti. Un mix excelent intre comercial si calitativ. Iar Contesa pare un spectacol conceput special pentru o locatie precum Teatrelli. Un spectacol care poate fi urmarit cu o bere in fata, dar care te pune pe ganduri. Nu plictiseste, nu are momente moarte. Te face la final sa te intrebi deopotriva cand a trecut timpul si cum de s-a terminat atat de repede.

Textul Fluturi, Fluturi de Aldo Nicolaj a mai fost montat, atat in Bucuresti, cat si-n tara, drept urmare pentru mine a fost primul contact cu el. E drept, am vazut spectacolul de 2 ori, pur si simplu este o adevarata placere sa-i vezi pe cei 3 actori, practic trei generatii diferite de actori. Un spectacol pe care as vrea sa-l revad pur si simplu pentru a-l admira si aplauda.

Mergeti sa vedeti Contesa, mergeti la Teatrelli. Mergeti, de asemenea, sa vedeti actorii ajunsi la varste venerabile. Este o adevarata placere sa-i vezi si ar trebui sa ne simtim onorati ca suntem contemporani cu ei. Adela Marculescu face parte din aceasta categorie! Eu voi reveni cat de curand la frumosul teatru!

Contesa Teatrelli

In final, o rugaminte: pe langa Contesa, Hagi Tudose, Arsenic si dantela veche respectiv Milioanele, Nepotul si milionara, in ce alte spectacole as mai putea s-o vad pe Adela Marculescu? Astept sugestii 🙂 De preferat, teatre din capitala, bineinteles.

2 thoughts on “Contesa adaptare dupa „Fluturi, fluturi…” de Aldo Nicolaj – Teatrelli

Leave a Reply

%d bloggers like this: