Couples retreat by Improhub – Teatru Infinit

Couples retreat by Improhub - Teatru Infinit

Couples retreat
Echipa:
Catalin Dinescu
Ana Arsene
Uta Sabina
Camelia Manole
Florin Done
Dana Dinca
Gabriel Oprea
Bogdan Hanganu
Vazut la Teatru Infinit

Couples Retreat – Opinie LaTeatru.EU

 

Spectacolele de improvizatie, cel putin cele la care am asistat pana acum, nu presupun a fi o poveste. Sunt probe diferite, actorii de pe scena parand a da examen in fata spectatorilor, care aleg, constient sau nu, dificultatea probei.

Versuri concepute pe loc, pe baza unor cuvinte date din public, povesti construite pe baza unor elemente de la public, plus 1-2 probe in care cativa spectatori sunt adusi pe scena, pentru a participa direct la actiune. Cam asta a insemnat, pana acum, teatrul de improvizatie pentru mine.

Radeam cu prietenii si le spuneam ca aproape de fiecare data la improvizatie ajungeam pe scena, fie ca ma ofeream, fie ca eram ales. Cumva, eram sortit sa ajung acolo.

Couples retreat este ceva diferit, ceva ce eu numesc a fi semi-improvizatie. Este o poveste unitara, un spectacol complet, unde publicul  alege partial rolurile si mai sugereaza cateva cuvinte cheie.

Pe scurt, pe scena avem 8 actori (de fapt 9, ca mai este si amfitrionul, prezentatorul, cel care dupa cateva minute se duce la butoane, sa dirijeze luminile si muzica), 4 baieti si 4 fete. Pe baza a ce spune publicul, se vor forma 3+1 perechi (musai de barbat cu femeie, cupluri traditionale, ca sa zic asa): 3 dintre cupluri vor fi participantii la show, iar al patrulea va fi format din gazde, din cei care detineau pensiunea.

Ideea spectacolului este simpla: 3 cupluri hotarasc sa participe la un reality show. Vedem exact povestea fiecarui cuplu (alcatuit, dupa cum spuneam, pe loc), vedem exact problemele fiecaruia. Iar gazdele nu formeaza un cuplu, ci sunt tata si fiica.

Ce iese ramane sa descoperiti singuri.

Din punctul meu de vedere, ca experienta pe care am avut-o in sala de teatru ma pot declara multumit. Este ceva intre teatru clasic si teatru de improvizatie, ceva interesant, creativ, ceva ce ma bucur ca am vazut.

Din pacate, insa, nu m-am simtit atat de implicat ca la un spectacol clasic de improvizatie, caci trecand peste inceput ma simteam ca la un spectacol clasic. Oricum, chiar si in cazul “alegerilor” facute de public, 2 lucruri erau batute in cuie: cei din mijloc erau planificati de la inceput sa fie gazde (ideea era asa, intr-o parte erau baietii ca aveau literele A, B si C, in timp ce in partea cealalta erau fetele 1, 2 si 3; publicul spunea doar ca B merge cu 3, A cu 2 si C cu 1, ceva de genul), iar cuplurile erau musai formate intre un barbat si o femeie. Daca as mai participa inca o data la spectacol as spune clar: A cu B, 2 cu 3 si C cu 1. For the good of the game.

Nu pot sa critic interpretarile vreunuia dintre actori, cu totii mi-au placut, cu totii pareau a pune suflet, pareau “in the game”. Nu pot  sa critic decat lipsa de finalitate a acestui concurs, practic cuplurile nu concurau, nu se intreceau, totul era pasnic, nu aveam invinsi si invingatori. A lipsit, din pacate, suspansul.

Mergeti sa vedeti Couples retreat pentru o experienta teatrala diferita. Mergeti la Teatru Infinit, un loc unde veti gasi o gama larga de spectacole si evenimente teatrale. Un loc pe care am inceput sa-l frecventez din ce in ce mai des si care imi place din ce in ce mai mult. In mod evident, cei direct implicati in industria teatrala vor vedea cu alti ochi acest spectacol, acest experiment teatral. Eu sunt spectator, asa ca tot ce am avut de facut a fost sa ma bucur de spectacol. Ceea ce va recomand si voua!

Leave a Reply

%d bloggers like this: