Cum sa pierzi totul intr-o zi – P2P Theatre

afis Cum sa pierzi totul intr-o zi

Cum sa pierzi totul intr-o zi dupa Oscar de Claude Magnier
Regie si adaptare: Razvan Oprea
Distributie:
Silviu Biris
Magda Catone
Ozana Barabancea
Razvan Oprea/ Pavel Barsan
Ana Odagiu
Natalia Dragomir
Sergiu Costache
Radita Rosu
Scenografia: Simona Marcu
Spectacol produs de P2P Theatre, vazut la Cinema Pro

Cum sa pierzi totul intr-o zi Silviu Biris

Cum sa pierzi totul intr-o zi – Opinie LaTeatru.EU

 

Diferenta dintre telenovela si comedie bulevardierea este minima la mine. Situatiile alea, in care X se dovedeste a fi copilul lui Y, desi Y habar n-avea de asta, unora li se par fascinante. Mie mi se par deosebit de amuzante. Fix din acest motiv nu m-am putut uita niciodata serios la telenovele. Dintotdeauna mi s-au parut a fi neserioase.

Francezii trateaza subiectele de genul, in frunte cu paternitatea, asa cum trebuie tratate: cu zambetul pe buze, razand in hohote. Aceeasi poveste pe care am vazut-o in Cum sa pierzi totul intr-o zi putea fi spusa intr-un mod plangacios, siropos. Deloc interesant pentru mine.

Tot pentru a vedea cat imi plac comediile, nu m-a deranjat sa stau mai mult de 2 ore fara pauza sa vad o comedie, insa mi s-ar fi parut foarte obositor sa stau o perioada identica de timp in cazul in care ar fi fost vorba despre o drama. Da, fizic poate amortisem in scaun, mai ales ca cele de la Cinema Pro nu-s cele mai comode, insa psihic eram foarte bine. Chiar energizat, caci acest spectacol iti da o energie aparte.

Nu stiu daca stiti povestea, daca aveti chef de ea cu spoilere puteti s-o cititi pe Wikipedia. Daca vreti trailerele filmelor (Oscar din 1967, cel de sus, respectiv varianta omonima americana, din 1991, cel de jos), vi le arat si pe acestea. Varianta americana se spune ca e mai complexa un pic. Iar un fel de trailer al spectacolului, de unde veti avea povestea lui, vedeti in clipul de la finalul articolului.

Bun, acum revenind la spectacolul de teatru vazut, Cum sa pierzi totul intr-o zi, vreau sa subliniez un lucru fundamental, un element pe care multi il ignora: numele personajelor sunt romanesti. Daca n-as fi stiut detaliile dinainte, ca e vorba despre un text frantuzesc, as fi zis ca piesa e romaneasca, e gandita, conceputa, de un roman. Am mai spus-o: nu stiu faza cu drepturile asupra textelor, insa m-as bucura sa vad mai des spectacole cu numele modificate. Asta numesc eu ADAPTARE pe de-a-ntregul.

Si pentru ca tot am pomenit de film, trebuie sa reamintesc faptul ca spectacolul Cum sa pierzi totul intr-o zi a fost vazut intr-o sala de cinema. Atmosfera de film de comedie vintage. Serios, inclusiv faptul ca nu are pauza (o chestie specifica teatrelor, nespecifica filmelor) amplifica senzatia de film.

Cum sa pierzi totul intr-o zi este un spectacol interpretat excelent, care-ti da o stare aparte. Este una din acele comedii care nu supara pe nimeni si care e recomandata absolut tuturor. Tipul de spectacol cu care mergi la sigur indiferent carui public te adresezi: mai pretentios (elitist) ori mai putin pretentios. Este un spectacol comercial apreciat si de critici. Si fiind vorba nu doar de unul, ci chiar de 2 filme, va putea atrage si publicul cinefil care altfel merge rar la teatru.

One thought on “Cum sa pierzi totul intr-o zi – P2P Theatre”

  1. Mie nu mi-a placut! M-am plictisit si aproape am adormit, lucru ce mi se intampla rar. Nu sunt genul care adoarme usor…Magda Catone si Radita Rosu au interpretat super si au adus umor acestei piese, cat despre ceilalti ACTORI, ma abtin. Interpretarea Ozanei a fost sub orice critica si avea si cateva replici amarate.

Leave a Reply

%d bloggers like this: