Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc – Teatrul Elisabeta

Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc - Teatrul Elisabeta POSTER

Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc
Autor: Marc Camoletti
Regie: Serban Puiu
Costume: Tania Popa
Scenografie: Ion Molete
Tip spectacol: comedie
Durata: 1h 40min (fara pauza)
Distributie:
Bernard: Andreas Petrescu
Robert: Marius Gilea
Suzette: Tania Popa/Maria Buza
Jacqueline: Alexandra Velniciuc
Suzanne: Irina Noaptes
George: Marcelo Cobzariu
Vazut la Teatrul Elisabeta din Bucuresti pe data de 10 iunie 2022

Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc - Teatrul Elisabeta

Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc – Opinie LaTeatru.EU

Obisnuitul triunghi amoros: el, ea si prietenul cel mai bun al lui ori prietena cea mai buna a ei este aici mult mai complex. Povestea, pe scurt, suna cam asa: Robert stie ca sotia lui va pleca la mama ei in weekend, asa ca isi invita amanta acasa; pentru un alibi perfect, il invita pe Bernard, cel mai bun prieten al lui; ce nu stie Robert este ca sotia sa, Jacqueline, este amanta lui Bernard; pe langa amanta sa, Robert aduce acasa si o bucatareasca; pentru ca Jacqueline se razgandeste, toti 5 isi vor petrece impreuna weekendul. Si, ca bonus, amanta si bucatareasa au aproximativ acelasi nume. Asa cum zic si producatorii spectacolului: nu incercati asa ceva la voi acasa!

Nu va dezvalui ce se intampla exact, cine ce afla si cum se termina totul. Va spun doar ca desi pare ca ati mai vazut povestea aceasta de zeci de ori, poate de sute de ori, Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc este un spectacol extrem de amuzant. Toata sala rade cu gura pana la urechi de la un capat la altul al spectacolului.

In sala, in timpul spectacolului, mi-a atras atentia un aspect, despre care vreau sa va vorbesc: coincidenta de nume si la ce poate duce ea. Din acest punct de vedere recunosc ca sunt norocos: in anturajul meu, printre prietenii mei, cel putin cei apropiati, nu exista vreun alt Emil. Drept urmare, atunci cand zic Emil e unic, fraza trebuie citita in intelesul PROPRIU al cuvintelor.

Insa, recunosc, am avut de-a lungul timpului probleme. Fara sa dau vreun nume sau altul, pot spune ca s-a intamplat de cateva ori sa vorbesc despre X, insa auditoriul meu sa aiba impresia ca vorbeam despre Y, ambele avand, evident, acelasi nume.

Totodata, imi amintesc ce-mi zicea un amic, foarte sigur pe el: ba, cel mai bine e ca gagica si amanta sa aiba acelasi nume, ca sa nu fie problema daca spui la betie numele.

In povestea din spectacolul Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc, amanta are acelasi nume cu bucatareasa, nu cu sotia, asa cum i-ar fi fost mai … comod.

Este timpul acum sa va vorbesc un pic despre aspectele teatrale ale spectacolului. Primul dintre ele, cel mai evident, este legat de decor. Fiind acelasi regizor, Serban Puiu (imi vine sa spun Cristi Puiu, desi nu este nicio legatura de rudenie intre ei), este normal sa fie asemanari. Acestea sunt, insa, foarte mari, decorul iti da din start o senzatie de deja-vu. Care, apropo, nu este nicidecum ceva negativ: pentru mine, este o senzatie de familiaritate, ma simt cumva ca acasa, ma ajuta sa ma relaxez mai mult, sa intru mai bine in poveste.

Chiar si durata spectacolului, “in jur de 2 ore, fara pauza”, este specifica Teatrului Elisabeta. Sa nu mai zic de actori, majoritatea dintre ei fiind obisnuiti ai scenei in cauza. Doar Marius Gilea a fost o prezenta noua, o surpriza placuta din punctul meu de vedere.

Un ultim lucru, pe care simt nevoia sa-l impartasesc cu voi, este legat de public. Fara sa am ceva cu ei, am fost surprins de numarul mare de persoane in varsta prezente la spectacol. Surprins placut, sa ne intelegem, caci desi la prima vedere subiectul era unul mai mult pentru tineri, cei in varsta au savurat glumele si au ras cu gura pana la urechi.

Emil Calinescu la Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc - Teatrul Elisabeta

Dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc este un spectacol foarte bun, o comedie spumoasa, pe care cu siguranta o va savura orice spectator. Ma rog, poate nu si cei snobi, dar ei oricum nu cred ca merg din start la un spectacol care are un astfel de titlu. Voi mergeti sa-l vedeti pentru a rade 2 ore incontinuu.

Leave a Reply