Divort in ziua nuntii – Festivalul Teatru sub Luna 2017

Divort in ziua nuntii
Regia: Catalin Stelian
Distributie:
Emanuel Bighe
Alin Brancu
Silvia Gagu
Cristina Diaconescu
Adelina Mihalcea
Vazut in Quantic – Festivalul Teatru sub Luna 2017

Divort in ziua nuntii – Opinie LaTeatru.EU

Faptul ca nu-mi plac nunti si ca de cativa ani refuz invitatiile la aceste evenimente este deja stiut. Am spus-o in dese randuri. Ce am spus mai rar este alt lucru: imi doresc, de foarte mult timp, sa particip la o petrecere a burlacilor. Niciunul dintre amicii care s-a insurat nu a organizat asa ceva. Nu stiu, sincer, daca nu a avut voie sau nu a vrut. Sau, poate, n-a avut curajul sa intrebe.

Totodata, de ceva ani imi tot doresc sa primesc o invitatie, macar una, la o petrecere de divort. Nuntile sunt motiv de bucurie, de reuniune a familiei (de fapt, a familiilor), totul se face cu fast, toata lumea trebuie sa auda ca cei 2 se casatoresc, insa divortul se face pe muteste. Nu doar ca nu se face petrecere, dar oamenii recunosc cu jumatate de gura ca au divortat. Le e rusine de acest lucru. A ramas inca mentalitatea aia de pe vremuri, ca ai de suferit “la locul de munca” daca divortezi.

Acum, legat de petrecerea burlacilor, intreband in stanga si-n dreapta ce-i cu ea, am primit, la un moment dat un raspuns interesant. Il citez din memorie: “Americanii au alta mentalitate: la ei nu se cheama inselat daca se intampla inainte de casatorie. Iti poti insela iubita, nu si nevasta. La noi petrecerea burlacilor nu ar avea sens daca viitorul sot ar avea interdictii. Cum si-ar putea face el de cap daca ar avea interdictii?” Personal, nu stiu cat de adevarat este, oare atat de libertini sa fie americanii, sa considere INSELAT doar daca se petrece in timpul casatoriei, insa as putea fi de acord ca, la noi, petrecerea burlacilor ar genera, in peste jumatate din cazuri, anularea nuntii sau un divort rapid. Ceea ce, din punctul meu de vedere, al unuia care nu-i de acord cu nuntile, nu ar fi chiar un lucru rau. Dimpotriva.

Acum, trebuie sa va zic ca fix asta se intampla in spectacolul Divort in ziua nuntii. Nu fac spoiler, spun doar intriga, iar din titlu va veti da seama de deznodamant. Asadar, un viitor mire se trezeste in pat cu o … necunoscuta. Problema la el era multipla: trebuia sa scape de necunoscuta, trebuia sa ajunga la nunta (in timp util), trebuia sa ascunda asta de nevasta, dar trebuia sa si afle ce s-a intamplat. Ceea ce, credeti-ma, nu e chiar atat de simplu.

Un fel de hangover teatral, daca este vreun cinefil printre voi. E drept, unul mult mai axat pe nunta si ideea de triunghi amoros (ma rog, aici e un patrulater cu mult mai multe laturi, deloc egale intre ele).

Mergeti sa vedeti Divort in ziua nuntii si vedeti exact cum se termina. Tine de voi daca veti cataloga finalul drept … fericit 🙂 Eu va mai zic doar ca se lasa cu hohote de ras si buna dispozitie. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

 

One thought on “Divort in ziua nuntii – Festivalul Teatru sub Luna 2017”

Leave a Reply

%d bloggers like this: