Dumnezeul de a doua zi

Dumnezeul de a doua zi de Mimi Branescu
Distributie: Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu
Regia: Claudiu Goga
Scenografia: Stefan Caragiu
Teatru: spectacol al Teatrului Act, l-am vazut la Godot Cafe-Teatru

Dumnezeul de a doua zi Godot Act
Poza este luata de la Ileana, care a scris despre spectacol in luna ianuarie a acestui an (2016)

Dumnezeul de a doua zi – Opinie LaTeatru.EU

 

Nu sunt detectiv de meserie, insa unii sustin ca nu m-as descurca rau. Desi de multe ori nu pare, am capacitatea de a asculta. Iar cand este vorba de chestiuni divergente, am o placere, sadica zic unii, de a asculta versiunile ambelor parti. Daca eu cunosc 2 persoane si ei au fost protagonistii unei situatii mai mult sau mai putin conflictuale, imi iau inima-n dinti si le intreb. Pe rand. Fara sa stie ca am aflat deja ce a zis cealalta persoana.

De multe ori versiunile difera si nu neaparat pentru ca vreunul ar avea interesul sa minta. Adica se intampla si asta, dar mai rar. Cel mai des apare situatia in care un detaliu este foarte important pentru o parte si nesemnificativ pentru cealalta.

Unii ar spune ca femeile sunt cele care pun pret mai mare pe detalii si ca in majoritatea cazurilor barbatii sunt mai superficiali.

Premisa aceasta am intalnit-o si la spectacolul Dumnezeul de a doua zi. Ma rog, e mult mai complex de atat, insa este construit ca doua monologuri. Mi-a venit sa spun dialoguri, pentru ca asa par, insa ele de fapt sunt monologuri. Povestea completa o vedeti mergand la Godot Cafe-Teatru, nu vreau sa fac niciun fel de spoiler, spun doar ca puteti testa reteta cu 2 prieteni de-ai vostri care s-au certat. Ii intrebati, pe rand, de ce s-au certat, ii filmati, apoi, la montaj, puneti 5 minute de la unul, 5 minute de la altul. Veti trai altfel povestea si veti intelege, de fapt, unde e scurtcircuitul.

Spectacolul Dumnezeul de a doua zi este unul extrem de bine jucat, cu Vlad Zamfirescu si Mirela Oprisor intr-o forma de zile mari (desi s-a jucat vara, intr-o zi extrem de calduroasa). Textul este scris de Mimi Branescu, nimeni altul decat sotul Mirelei Oprisor. Este mult mai complex si mai serios decat ce am scris eu aici. Insa, pe bune, eu chiar as vrea sa testez faza pe niste prieteni. Doar sa gasesc unii care sa se fi certat recent. De divorturi n-am eu noroc printre apropiati. Desi… 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply