Edith Piaf. Femeia care a iubit. – One woman show cu Irena Boclinca

Edith Piaf. Femeia care a iubit. - One woman show cu Irena Boclinca

Edith Piaf. Femeia care a iubit.
One woman show cu Irena Boclinca
Un spectacol de Nelly Cozaru
Un spectacol organizat de Syarela Arts in colaborare cu Anima Allegra Art
Vazut la Casa Caragiale

Edith Piaf. Femeia care a iubit. – Opinie LaTeatru.EU

 

La Casa Caragiale am fost pentru prima oara atunci cand i-am luat interviu Valentinei. Clipul este cel de mai sus. Mi-a placut locul, primitor, cu un aer mai hipsteresc, mai boem. Multe picturi pe pereti, pictori mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti, deci cumva ma simteam ciudat. Ma simteam bine, dar in acelasi timp aveam impresia ca nu este locul meu acolo.

Ma rog, asocierea lui Caragiale cu “hipstereala” nu stiu cat de corecta este. In zilele noastre, Caragiale ar fi fost un artist, un hipster? As tinde sa cred ca nu, dar nimeni nu poate contrazice ori confirma acest lucru. Putem doar sa presupunem.

M-am mirat atunci cand aceeasi Valentina mi-a spus ca acolo se joaca si teatru. Nu jos, unde am luat interviul, ci sus. Ok, sa joci Caragiale in Casa Caragiale mi se cool, o asociere chiar indicata, dar ce sa caute un spectacol despre Edith Piaf la Casa Caragiale?

Dupa ce am vazut spectacolul (lucru pe care, exact ca-n cazul spectacolului Domnul Presedinte, l-am facut acum o luna; de fapt, ordinea a fost inversa: pe 8 martie am vazut Edith Piaf. Femeia care a iubit. si pe 10 martie am vazut spectacolul politic) mi-am dat seama ca locul este chiar potrivit si ca in principiu asocierile pe care le fac eu sunt doar in mintea mea.

Casa Caragiale este un loc ca oricare altul, iar spectacolele de teatru, in special cele independente, nu ar trebui gandite musai in functie de istoricul unei cladiri. Da, e ideal sa se potriveasca si din acest punct de vedere, dar nu-i musai.

Pe basarabeanca Irena Boclinca o stie multa lume de la iUmor, emisiune unde a interpretat-o pe Viorica Dancila. Majoritatea celor care au vazut-o la iUMOR o asociaza cu o zona mai neserioasa a actoriei. Parodierea unui personaj politic face ca uneori imaginea acelui personaj sa se confunde cu imaginea celui ori celei care il parodiaza. In acest caz, Irena Boclinca = Viorica Dancila.

Ceea ce este gresit, sunt constient de acest lucru, incerc sa gandesc cat mai putin in stereotipuri. E drept, inainte sa merg la acest spectacol stiam foarte putine despre Edith Piaf. Vazusem un alt spectacol despre celebra cantareata, dar foarte multe alte detalii nu cunosteam.

Asa ca spectacolul Edith Piaf. Femeia care a iubit. m-a surprins in mod placut. Irena Boclinca este deopotriva o actrita excelenta, dar si o foarte buna cantareata. Are o voce placuta, care o recomanda pentru musicaluri si semi-musicaluri (sau oricum s-ar numi spectacolele precum acesta). Un spectacol excelent per total, pe care-l savurezi, care te intristeaza un pic, dar care in acelasi timp te energizeaza.

Iar locatia s-a dovedit a fi fost inspirat aleasa. Prima impresie cand intri in acea sala este ca locurile-s foarte inghesuite, ca nu ai loc sa arunci un ac. Pe de alta parte, Edith Piaf. Femeia care a iubit. pare a se simti foarte bine in acel loc. Pare a fi fost gandit pentru un astfel de spatiu. Va invit sa mergeti sa-l vedeti si sa va convingeti singuri. E ceva ce nu pot explica foarte bine in cuvinte.

Edith Piaf. Femeia care a iubit. face parte dintr-un val de musical-uri ce a dat navala in teatrele bucurestene. Pana acum cativa ani acestea lipseau, pareau a face parte dintr-un gen teatral pe cale de disparitie la noi, insa de vreo 2 ani vad ca sunt din ce in ce mai multe. Lucru care ma bucura.

Mergeti sa vedeti Edith Piaf. Femeia care a iubit. caci sigur nu veti regreta. Iar Casa Caragiale este un loc ce trebuie bifat, un loc la care cu siguranta veti simti nevoia sa reveniti.

Leave a Reply