
#EmojiPlay

Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu

DansActori:Ana Visan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin
în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea

Asistență: Lelia Marcu-Vladu

Scenografie video și animație:
Les Ateliers Nomad

Costume: Corina Boboc

Coloana sonoră: Pro-DJ Event

Light Design: Cristian Petru Simon

Producător: Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”

Foto: Adi Bulboacă

Durata spectacolului: 1h

Data premierei: 14 decembrie 2016

Recomandare: 12+
#EmojiPlay – Opinie Lateatru.EU
Atunci cand descoperi un teatru, iti ramane in minte printr-un spectacol. Exista asa numitele spectacole etalon, spectacole cu care e bine sa incepi. Spectacolele etalon, in cazul teatrelor mai vechi, sunt spectacolele care au reusit sa reziste o perioada mai lunga. Daca se poate, in aceeasi distributie. La alte teatre, insa, identificarea spectacolelor etalon este dificila.
Teatrul Excelsior, caci el este cea mai noua descoperire a mea, este un teatru pentru copii si adolescenti. Initial, cand auzisem prima oara despre el, acum niste ani, stiam ca este teatru pentru copii. Dintr-o trufie exagerata, am refuzat sa merg. Ce sa caut eu la un teatru pentru copii?
De ceva timp, sa zicem un an si ceva, am tot auzit lucruri bune despre ei. Am auzit ca nu ar mai fi teatru pentru copii, ci teatru pentru copii si adolescenti. Iar spirit adolescentin inca avem in noi cu totii. Sau ar trebui sa avem.
Cel mai recomandat spectacol din repertoriul lor este History Boys. Vreo 4 prieteni, in mod direct, mi l-au recomandat, alti cativa colegi bloggeri, indirect, prin intermediul site-urilor pe care scriu. Cumva, toti acestia m-au facut sa cred ca acesta ar fi spectacolul etalon al Teatrului Excelsior.
Prima oara, insa, am pasit la ei pentru a vedea #EmojiPlay. La finalul spectacolului mi-am dat seama ca, de fapt, acesta ar putea fi spectacolul etalon. Emoji-urile si limbajul acela aproape codificat folosit pe mess, pe facebook si, mai nou, pe snapchat sunt specifice adolescentilor. Adolescentilor de acum 15 ani, adolescentilor de acum zece ani, adolescentilor actuali.
Emoji vine din japoneza (E: litera, Moji – Imagine). Ei sunt inventatorii, acolo este patria Emoji-urilor. Ei au inventat, acum zeci de ani, jocurile electronice si consolele. Diferenta este ca acum inventiile japoneze s-au propagat mult mai repede in toata lumea.
Pe langa Emoji-uri, carora eu le-am zis dintotdeauna Zambilici, mai avem si un limbaj codificat, aparent prescurtat, pe care unii dintre prietenii mei inca-l mai folosesc.
Cf? Nb (inca folosit la scara larga)! u (in loc de tu, care vine de la YOU, care se pronunta fix ca litera U), k in loc de ok, CSF? LOL, OMG, OMFG… Sa continui? 🙂
Spectacolul ne arata, in mod direct, ce s-ar intampla daca am folosi in vorbire expresiile pe care le folosim cu lejeritate in scris. In plus, in cazul tinerelor generatii, cel mai usor sa te ascunzi de parinti nu este sa-ti pitesti telefonul ori laptopul, ci sa vorbesti intr-un limbaj pe care ei sa nu-l priceapa.
Spectacolul ne arata generatia adolescentilor, fosti, prezenti si viitori, din perspectiva lor. Pe limba lor.
Drept urmare, ce alt spectacol ar putea fi mai reprezentativ decat acesta?
In final, mai trebuie sa va zic ceva: am mers sa vad un spectacol marca Gigi Caciuleanu fix in ziua in care acesta era anunta in juriul unei noi emisiuni de dans ce va rula pe ProTV. Cum ar zice unii hateri: in sfarsit un profesionist in juriul unei astfel de emisiuni.
Cam atat despre #EmojiPlay, primul, insa nu ultimul, spectacol vazut la Teatrul Excelsior. Mergeti sa-l vedeti, indiferent de varsta. Salutari ADOLESCENTINE tuturor! 🙂