Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit – Teatrul Elisabeta

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit - Teatrul Elisabeta POSTER

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit
Regie: Serban Puiu
Scenografie: Roxana si Andrei Radut
Tip spectacol: comedie
Distributie:
Doamna Griffin: Alexandra Velniciuc
Domnul Griffin: Vasile Calofir
Luise: Mirela Stoian
Connelly: Lucian Ghimisi
Hotul: Vlad Ianus
Vazut la Teatrul Elisabeta pe data de 13 februarie 2023

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit - Teatrul Elisabeta

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit – Opinie LaTeatru.EU

 

 

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit este un spectacol pe care APROAPE l-am mai vazut. Ma rog, era cu totul alta montare, cu alti actori, alt regizor, alt teatru (Teatrul Rosu), insa mi-a ramas in minte povestea, modul in care fanteziile sotului au fost puse in aplicare, incat pe tot parcursul spectacolului am avut o mare senzatie de deja-fu (la noi la olteni se cheama “senzatia de deja-fu”).

Ca sa intelegi ce anume mi-a placut, ce anume m-a dat pe spate la aceasta poveste, trebuie sa va spun despre ce-i vorba. Sotii Griffin au o viata perfecta in aproape toate privintele, mai putin in dormitor. Nestiind ce sa faca si cum sa-si reaprinda flacara iubirii, au apelat la cea mai de succes carte de psihologie, a celebrului Leopold Baumgartner. Problema este ca cei 2 soti includ in povestea lor si alte personaje, vedeti voi exact cine sunt acestia si de ce. Distributia de mai sus, luata de pe site-ul teatrului, va da un hint. Unii l-ar putea considera spoiler.

Asadar, care sunt cele 5 lucruri care mi-au placut foarte mult la spectacolul Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit:

  1. Mi-a placut modul in care sunt ironizate cartile de psihologie scrise pentru publicul larg. De fapt, ideea in sine, de a te trata singur. Este echivalentul medical al automedicatiei. Chestie la care, sa ne intelegem, romanii sunt experti.
  2. Mi-a placut latura comica a povestii: este tipul de spectacol la care razi de la un capat la celalalt. Este o comedie care, din acest punct de vedere, se potriveste perfect in peisaj la Teatrul Elisabeta.
  3. Mi-a placut decorul. Nu va dau detalii, nu il compar cu alte decoruri de la Teatrul Elisabeta, va invit doar sa mergeti la spectacol. Va sfatuiesc sa fiti atenti la decor.
  4. Mi-au placut toti actorii, toate interpretarile. Un mic plus pentru Alexandra Velniciuc. Un FOARTE mic plus, ca sa fiu mai precis.
  5. Excelent modul in care este ironizata INTIMITATEA din dormitor, dar si modul in care sunt ironizati asa numitii STALKERI. Nu va spun mai multe.

Stiu ca dupa tot ce ati citit aici, Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit pare un spectacol perfect, fara defecte. Evident ca nu este asa. Insa, din punctul meu de vedere, are marea calitate de a fi un spectacol sincer, care ofera exact ce-ti promite. Titlul nu te induce in eroare, ducandu-te cu gandul la o comedie spumoasa despre relatii.

Fanteziile sotului meu aproape ca m-au innebunit este dovada ca uneori a urma o reteta clasica, fara briz-briz-uri, poate fi solutia corecta. Va recomand spectacolul omonim de la Teatrul Elisabeta, MAI ALES daca sunteti ori cunoasteti oameni care vor sa se trateze singuri din punct de vedere psihologic. Automedicatia psihologica, asa am numit-o, asa sa-i ramana numele.

Leave a Reply