Fetele Pelican – Teatrul Nottara

Fetele Pelican - Teatrul Nottara COVER

Fetele Pelican
de The Wardrobe Ensemble
Traducerea: Monica Andronescu
Regia: Horia Suru
Scenografia: Doina Levintza
Coregrafia: Sophie Duncan
Muzica originala: Petre Ancuta
Make-up artist: Alexandru Abagiu
Grafica: Victor Diaconu
Lighting design-ul: Mircea Mitroi
Ilustrația muzicala: Horia Suru
Distributia:
Letitia – Crenguta Hariton
Indra – Isabela Neamtu
Sonia – Sorina Stefanescu
Maya – Alexandra Murarus
Iasmina – Victoria Cocias
Danni – Alexandru Mike Gheorghiu
Dodo – Serban Gomoi / Rares Andrici
Aurora – Anda Caropol
Lara / Avocata – Mihaela Subtirica
Luca – Razvan Banica
Vazuta la Sala Mare (Horia Lovinescu) a Teatrului Nottara

 

Fetele Pelican - Teatrul Nottara COVER avanpremiera

Fetele Pelican – Opinie LaTeatru.EU

 

Spun din start: Fetele Pelican este o poveste anti-feminista. Nu e chiar misogina, dar multe femei s-ar putea arata deranjate de realitatile reliefate de aceasta.

Pentru ca nu v-as putea prezenta mai bine sinopsisul, vi-l ofer pe cel oficial, de pe site-ul Teatrului Nottara:

Imaginati-va o casa cu pereti roz, cu un semineu pe care e pictata Frida Kahlo, cu statuete cu Buddha si rafturi pline de carti scrise de Simone de Beauvoir si Sylvia Plath… In casa asta mare a trait familia Pelican. O mama cu o personalitate coplesitoare, patru fiice marcate pe viata de felul cum desena ea realitatea in jurul lor si un fiu care-si gaseste cu greu locul in acest univers feminin. O poveste de familie, in care, de ziua mamei, mostenitorii se aduna in vechea locuinta, pentru a o sarbatori ca atunci cand era in viata si adevarurile incep sa iasa la iveala. Iubire, probleme de cuplu, infertilitate, feminism, tradari in amor, goana după mostenire, redefinirea artei in secolul 21 si, mai ales, ipocrizia care se ascunde in relatiile de familie, pe toate le veti regasi în Fetele Pelican. O poveste despre o familie moderna. O poveste in care lucrurile serioase sunt discutate cu un umor nebun, la un pahar de prosecco.

Acum trebuie sa le luam pe rand, sa va spun 5 lucruri importante despre Fetele Pelican:

  1. Iasmina este mama, cea care desi este moarta, este inca prezenta in viata celor 4 surori. Un personaj puternic nu putea fi interpretat decat de o actrita pe masura: Victoria Cocias are un rol excelent. Este rolul principal al spectacolului, este actrita care acapareaza prim-planul de fiecare data cand apare. O alegere fericita pentru un personaj fabulos.
  2. Luca, interpretat de Razvan Banica, este personajul care m-a intrigat cel mai mult. Un baiat care a fost nevoit sa traiasca intr-o casa de femeie, un tanar care nu-si gaseste locul in societate. Trece de la o stare la alta, foarte irascibil, foarte imatur, foarte nepoliticos cu “strainii”. Va sfatuiesc sa-l priviti cu atentie.
  3. Va rog sa fiti atenti la modul in care este primita veste ca una dintre Fetele Pelican este … gravida. Serios, scena in care se afla despre acea sarcina este ESENTIALA pentru intelegerea acelei familii.
  4. Problema mostenirii este o latura la fel de importanta. Conform testamentului lasat de mama, averea trebuie impartita in mod CORECT. Corect, nu si egal. De aici fiecare poate interpreta cum crede de cuvinta. Intrebarea pe care mi-o pun eu este cat de legal era acel testament. Dar sa nu lasam adevarul juridic sa strice un spectacol bun.
  5. Nu in ultimul rand, trebuie sa va semnalez cine semneaza aceasta piesa. Este o companie teatrala cu o poveste misto. Eu doar va dau link-ul, voi veti cauta singuri toate detaliile. Mai jos este si trailerul punerii in scena de la< Edinburgh Fringe Festival.

Un singur lucru mai vreau sa comentez la final: durata spectacolului. A durat cam 2 ore (cred ca 125 de minute, cam asa, nu stiu exact cand a inceput), insa nu a avut pauza. Teoretic e mai dificil de urmarit, nu este nici comedie, nici tragedie, este un amestec extrem de inteligent intre cele 2, unul pe care trebuie sa-l urmaresti cu atentie, pe care nu-l poti privi superficial.

Mergeti sa vedeti Fetele Pelican, este un spectacol excelent, va puteti pune in pielea fiecareia dintre fete ori, ca mine, in pielea barbatilor. Nu va pun sa-mi spuneti la ce concluzie veti/ati ajunge/ajuns. Asta veti pastra pentru voi.

One thought on “Fetele Pelican – Teatrul Nottara”

Leave a Reply