Freak Show vol. 2 – One man show cu Florin Piersic jr

Freak Show vol. 2 - One man show cu Florin Piersic jr Teatrul Dramaturgilor Romani

Freak Show vol. 2 – One man show cu Florin Piersic jr
spectacol independent VAZUT la Teatrul Dramaturgilor Romani (sala Ion Baiesu)

Freak Show vol. 2 - One man show cu Florin Piersic jr Bogdan Botofei FITS2021
Freak Show vol. 2 – One man show cu Florin Piersic jr Bogdan Botofei FITS2021 – poza luata de la RadioRomaniaCultural

Freak Show vol. 2 – Opinie LaTeatru.EU

 

Freak Show vol. 2 este si nu prea continuarea Freak Show cu Florin Piersic jr. Oficial nu este, personajele nu au nicio legatura intre ele, insa neoficial cele 2 spectacole TREBUIE vazute. Iar pe acesta, pe al doilea, il intelegi mai bine abia dupa ce-l vezi pe primul.

De fapt, ca sa ma exprim altfel, vazand cele 2 spectacole va veti da seama de modul in care A PROGRESAT Florin Piersic jr ca actor. Exact ca-n cazul seriilor de romane politiste, in care cazurile pot fi intelese distinct, poti lectura volumele in orice ordine, insa pentru a intelege personajul principal, de cele mai multe ori anchetatorul, detectivul, ele TREBUIE citite in ordinea aparitiei.

Freak Show vol. 2 este un spectacol mai putin spectaculos, mai putin zgomotos, mai putin energic, decat primul. Este mai asezat, mai static, dar in acelasi timp mai matur, mai profund. Cu o singura exceptie, un singur personaj, Florin Piersic jr apare in aceeasi vestimentatie, singurele diferente fiind la cap: ce are PE cap, ochelarii si alte fineturi de genul. Si, evident, modul in care vorbeste, se comporta. Practic, aceeasi vestimentatie, fix aceeasi, se poate dovedi intr-un caz eleganta si intr-altul neglijenta. Confirma pe deplin sintagma Hainele sunt sau nu elegante in functie de CUM le porti. De cum te comporti in ele.

Freak Show vol. 2 este un spectacol CU si DESPRE Florin Piersic jr. Stiu, multi se vor uita la personajele lui, se vor regasi in ele ori se vor gandi ca sigur au intalnit candva astfel de personaje, se vor simti furati de peisaj. Insa nu ele, personajele, sunt importante, relevante, ci omul din spatele lor. Florin Piersic jr da un examen, fata de public si fata de el insusi, NE arata cat de mult a crescut, cat de mult s-a maturizat, cat de mult “s-a asezat”. Cum si in ce fel a progresat.

Freak Show vol. 2 este un spectacol ce poate fi jucat de un singur om, Florin Piersic Jr, pentru ca este DESPRE EL. Nu a scris cineva niste roluri si L-A ALES pe el, ci el si-a scris niste roluri in care se simte foarte bine. El este NATURAL in aceste roluri pentru ca sunt scrise de el, pentru el, pentru ca fiecare dintre ele il reprezinta intr-un fel, fie pentru ca intr-unele se regaseste, fie pentru ca alte personaje sunt fix ceea ce dispretuieste el cel mai mult.

Cine va vedea Freak Show vol. 2 fara sa fi vazut prima parte si chiar fara sa fi vazut niciun alt spectacol cu Florin Piersic jr nu va intelege toate astea. El va savura personajele, va injura taximetristii precum cel interpretat MAGISTRAL de Florinel (nu-l alint eu, asa-l cheama in buletin!), va rade cu gura pana la urechi la glumele intalnite din belsug pe parcursul spectacolului, insa nu va intelege ideea generala a acestuia. Nu zic ca e gresit, nu spun ca ar trebui ca toti spectatorii sa fie atenti la astfel de detalii. Este exact ca-n cazul unei cepe: nu toata lumea desface foaie cu foaie, nu toata lumea gaseste toate intelesurile. Nici macar eu nu ma pot lauda ca am inteles pe de-a-ntregul spectacolul.

Eu am vazut Freak Show vol. 2 la Teatrul Dramaturgilor Romani, insa mie mi se pare reprezentativa ideea in sine, ca spectacolul se joaca peste tot. Nu apartine de vreun teatru anume, ci este IN GENERAL un spectacol AL TEATRULUI ROMANESC. La Teatrul Dramaturgilor ROMANI se potriveste in peisaj avand in vedere autorul si publicul usor mai elitist prezent acolo. Insa spectacolul poate fi lesne privit si la teatrele cafenea ori la TNB.

Nu stiu daca se mai joaca prima parte, insa m-as bucura sa poata fi vazute in paralel. Chiar m-as duce sa vad la rand Freak Show Vol. 2 imediat dupa ce s-a jucat si prima parte. Sunt CONVINS ca Florin Piersic jr este capabil sa le joace in aceeasi seara. As spune chiar ca pentru el ar fi “floare la ureche”. Piece of cake pentru americanizati.

Leave a Reply

%d bloggers like this: