Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt – Teatrul Arte Dell’anima

Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt de Matei Visniec
Regia: Diana Tanase
Scenografie: Diana Tanase
Muzica: Adrian Piciorea
Distributie:
Rusalina Bona
Voicu Aanitei
Se joaca la Teatrul Arte dell’Anima

Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt – Opinie LaTeatru.EU

 

 

Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, cunoscut si sub forma prescurtata Frumoasa calatorie a ursilor panda, este cel mai celebru text al lui Matei Visniec. Totodata, este un text ce poate fi pus in scena in felurite moduri. Fiecare regizor isi pune amprenta, fiecare actor isi poate personifica propriul personaj.

Ideea de baza este simpla: un cuplu de tineri se trezesc intr-o dimineata in patul lui. El nu-si mai aminteste absolut nimic din seara precedenta, singurele detalii fiind cele pe care ea i le povesteste. Afla ca ar i-ar fi recitat din Bacovia ori i-ar fi cantat la saxofon. Reuseste sa-i smulga promisiunea ca va reveni in apartamentul lui timp de 9 nopti. Da, fix 9 nopti (o cifra magica, de basm) are la dispozitie pentru a o cuceri. Sau deja a cucerit-o?

Firul narativ de baza, aparent simplist, realist, se imbina cu un al doilea fir narativ, simbolic. Pe acesta din urma, insa, va las sa-l descoperiti singuri. Acesta ar fi, de fapt, firul narativ principal, in opinia multora.

Acum, doua cuvinte despre titlul Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt. Este un titlu lung, dar cumva paradoxal, usor de tinut minte. Iti ramane in minte, te fascineaza, te intriga. Te face sa vezi punerea in scena a piesei cu acest nume. Cred ca daca cineva ar face o analiza distincta a titlului, comparandu-l cu altele, l-ar declara printre cele mai bine alese titluri din dramaturgia romana (nu intru in disputa legata de cat de roman este Matei Visniec; discutia este inutila, complet lipsita de sens).

Interpretarile sunt pe masura, cei 2 actori parand a fi alegerile potrivite pentru text. De altfel, il consider a fi unul dintre textele care se preteaza mai bine pentru actori tineri, poate (si) din acest motiv il veti vedea mai des montat prin teatre mici si independente decat in teatre mari, de stat.

Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, dupa un text de Matei Visniec, se joaca la Teatrul Arte dell’Anima. Va invit sa-l vedeti si sa-l savurati. Si, bineinteles, sa-i gasiti intelesurile sale ascunse 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: