Hainele la garderoba

Hainele la garderoba

 

Diferenta fundamentala intre un teatru serios si unul neserios este prezenta garderobei. N-o zic eu, am auzit-o deseori de la spectatori mai in varsta.

Toate teatrele mari au garderoba, putine teatre mici si independente au.

TNB

De este ea importanta?

In teorie, o haina scumpa, ca e haina de blana, ca e palton, se deterioreaza daca sta pe spatarul scaunului. Fie atinge podeaua, fie e atinsa, din greseala, de cel din spate, fie nu se simte bine daca sta, cumva, pusa ghemotoc. O haina normala, o geaca, nu pateste nimic, dar, nu-i asa, la teatru vii cu ce ai tu mai elegant.

Daca nu o pui pe spatar si o tii pe tine devine o corvoada. Daca e cald, te voi incinge si nu te vei simti in largul tau. Locul hainei este, deci, la garderoba.

De ce EU nu folosesc eu garderoba?

Din 3 motive fundamentale:

  • Am zis deja, nu am jachete scumpe. Am si paltoane, in intelesul aproape clasic, dar nu sunt din alea tip bibelou. Pot sa stea si nitel pe jos (se sterg, nu-i bai), pot sa stea si mai ghemotocite, pot sa stea si pe mine. Ma simt ok cu ele langa mine.
  • Am diverse chestii prin buzunare. Nu ma tem neaparat ca-mi vor fi furate cat ma tem ca vor cadea. Daca-mi cad castile ori bateria externa din buzunar? Pot dovedi, cumva, ca le aveam?
  • Partea cea mai importanta: la final se formeaza o coada imensa la garderoba. Multe teatre au mai multe intrari, spectatorii intra oricum pe rand (unii la fara 20, altii la fara 5, altii la fix). Cumva, la intrare nu se face coada sau nu atat de mult. La garderoba, insa, coada e imensa, mai ales ca de multe ori este o singura persoana care imparte hainele. Nu-s neaparat grabit cat nu-mi place sa stau la coada si la inghesuiala.

Din acest motiv, nu sunt deloc afectat de absenta garderobei. Dimpotriva, cumva ma bucura. Mi-as dori sa nu mai fie incurajat acest obicei. Ma gandesc strict economic: daca un teatru nu ar mai cheltui bani pentru garderoba (pentru acel spatiu, pentru acel om platit sa stea acolo), poate ar fi bani mai multi pentru altele. Sau poate ar fi biletele mai ieftine, ceea ce tot in favoarea spectatorului este.

Voi va lasati hainele la garderoba cand mergeti la teatru? Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply