Iepurele alb iepurele rosu – Teatru Infinit

Iepurele alb iepurele rosu - Teatru Infinit

Iepurele alb iepurele rosu / White Rabbit Red Rabbit
Compania independenta Jamais-Vu, compania de productie berlineză Aurora Nova si cunoscutul dramaturg iranian Nassim Soleimanpour prezinta, in premiera în Bucuresti, monodrama – Iepurele Alb Iepurele Rosu / White Rabbit Red Rabbit.
Un spectacol – Fara regizor. Fara repetiții. Fara decor.
De la premiera sa din 2011, „Iepurele alb iepurele rosu”/„White Rabbit Red Rabbit” a fost tradusa in peste 25 de limbi si a devenit una dintre cele mai jucate piese de teatru. Cele peste 1000 de reprezentatii au atras in distributie nume sonore din teatru si film: Whoopi Goldberg, Nathan Lane, John Hurt, Simon McBurney, Stephen Fry, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke si Ken Loach.
Nassim Soleimanpour este un dramaturg iranian, devenit cunoscut in special pentru piesa „Iepurele alb iepurele rosu / White Rabbit Red Rabbit”, premiata in cadrul Festivalului Dublin Fringe. Pe parcursul activitatii, producatorul a fost recompensat cu premiile Summerworks Outstanding New Performance Text si The Arches Brick (Edinburgh Fringe), inclusiv mai multe nominalizari la Total Theatre si premiile Brighton Fringe Pick of Edinburgh.
Fara sa cunoasca textul, fara repetitii in prealabil, 9 actori vor avea ocazia de a juca o singura data monodrama Iepurele Alb iepurele Rosu.
Va asteptam la Teatru Infinit:
Alex Bogdan – 19 Martie, ora 19.00
Mihaela Sirbu – 26 Martie, ora 19.00
Sorin Miron – 9 Aprilie, ora 19.00
Alex Ion – 30 Aprilie, ora 19.00
Andrei Hutuleac – 7 Mai, ora 19.00
Stefan Huluba – 21 Mai, ora 19.00
Alexandru Papadopol – 29 Mai, ora 19.00
Corina Moise – 4 Iunie, ora 19.00
Delia Riciu – 18 Iunie, ora 19.00
Nota de la producator: Această piesa NU este politica si nu ar trebui prezentata sau tratata ca atare. Ea opereaza la un nivel mai profund, metaforic si evita in mod deliberat comentariul politic deschis. Mass-media si agentii de presa trebuie sa tina cont de faptul ca dramaturgul locuieste în Iran. Prin urmare, cerem presei sa fie judicioasa in reportajele lor.
Vazuta pe data de 7 mai 2022, la Teatru Infinit, cu Andrei Hutuleac (cel scris cu italic)

Iepurele alb iepurele rosu – Opinie LaTeatru.EU

 

V-am dat mai sus descrierea exacta, oficiala, a spectacolului, asa cum apare entertix, locul de unde puteti cumpara bilete la reprezentatiile Teatrului Infinit. Mai mult decat atat nu stiu daca ar trebui sa va spun, eu nu stiam nimic altceva in afara acestor informatii. Oricum, imi este greu sa scriu, despre recenzie nu poate fi vorba, insa indraznesc sa mai subliniez 5 lucruri. Incerc sa ma fac util, ca sa zic asa. Altfel spus, DE CE ar trebui sa mergeti sa vedeti Iepurele alb iepurele rosu, dar si cateva observatii cred eu relevante:

  1. Fiind vorba de experiente unice, nu se stie CAND veti mai avea ocazia sa vedeti acest spectacol. De obicei, in cazul spectacolelor functioneaza mentalitatea “lasa, se mai joaca el”. Eh, aici nu e cazul. Deloc.
  2. Cine doreste sa urmareasca un actor, sa il judece in comparatie cu altii, este invitat sa vada Iepurele alb iepurele rosu in mai multe distributii. Asta ca sa nu ma intrebati de ce ar trebui sa-l vedeti cu mai multi protagonisti.
  3. Eu nu l-am vazut in mai multe distributii, nu cred ca mai ajung la vreuna (nu garantez, totusi, parca l-as vedea si cu o protagonista), asa ca primul meu contact cu textul a fost unul intens. Prima oara este o experienta cu adevarat SPECIALA.
  4. Este tipul de spectacol unde conteaza foarte mult si publicul. Incercati sa va ganditi la asta nu doar cand va hotarati sa mergeti la spectacol, ci si atunci cand va ganditi CU CINE sa mergeti. Este tipul de spectacol pe care un spectator il poate strica, iar un altul il poate face delicios. Vorbesc foarte serios.
  5. Dintre toti actorii de mai sus, cu tot respectul pentru ceilalti, Andrei Hutuleac mi se pare cel mai INTERESANT dintre ei. Atentie: NU CEL MAI BUN, nu sunt in masura sa ma pronunt in aceasta privinta, ci pur si simplu cel mai interesant. Va spun doar atat: el nu este doar actor, ci si regizor, avand la activ 2 filme (Copacul Dorintelor si #Dogpoopgirl) si un spectacol de teatru (California Suite). Asa ca experienta aceasta inedita intreaga tabloul unui actor extrem, dar extrem de INTERESANT. Va vorbeam in articolul precedent despre actori de teatru care fac in mod automat un spectacol sa devina bun. Andrei Hutuleac nu este in acea categorie, insa pot admite ca un spectacol in care el apare ma face indeajuns de curios incat imi doresc sa-l vad. Putini actori reusesc sa imi starneasca atata curiozitate precum tanarul Hutuleac (am ajuns atat de batran incat despre multi actori spun ca sunt “mai tineri decat mine”, cum este si cazul sau).

Mergeti, deci, sa vedeti Iepurele alb iepurele rosu DE ORICATE ORI simtiti nevoia. Mergeti prima oara, apoi decideti daca mai vreti sa vedeti. Momentan in Bucuresti se joaca DOAR la Teatru Infinit, insa avand in vedere specificul textului, probabil ani de zile de acum inainte NU se va mai juca prin capitala. Cautand pe net dupa titlu, am dat de o recenzie facuta dupa un spectacol jucat la Sibiu. Nu stiu pe unde altundeva s-a mai jucat, dar inteleg ca da.

Ce se intampla CU EXACTITATE in Iepurele alb iepurele rosu nu va pot dezvalui. Asta trebuie sa descoperiti singuri. Si tot singuri trebuie sa descoperiti de ce nu are absolut nicio legatura cu celebrul film al lui Kusturica Pisica alba pisica neagra. Intr-un mod ciudat, dubios, aceeasi legatura lexicala a fost facuta si de autoarea articolului citat mai sus. Mintile … teatrale se pare ca gandesc la fel.

Leave a Reply