Incurcatura printre chinezi – Teatrul SoArt & Syarela

Incurcatura printre chinezi POSTER

Incurcatura printre chinezi
un spectacol de Valentina Visarion si Stefan Opreanu
dupa un text de Michael Frayn
Scenografia, sunet si indrumarea regizorala: Constantin Marincea
O productie Teatrul SoArt & Syarela, vazuta la Artist Cafe (Diverta Lipscani etajul 2)
Distributie: Valentina Visarion si Stefan Opreanu

incurcatura printre chinezi

Incurcatura printre chinezi – Opinie LaTeatrul.EU

 

Pe mine m-au speriat dintotdeauna oamenii prea asemanatori. Ma sperie un grup de 20 de bancheri care de la distanta arata la fel. Ma sperie un grup de 30 de elevi imbracati la fel, cu uniforma. Ma sperie faptul ca femeile vor sa aiba o zi/seara a lor, in care sa se imbrace exact cum se imbraca toate celelalte femei intr-o astfel de zi: in alb.

M-ar speria daca as ajunge la concluzia ca toti prietenii mei sunt la fel. M-ar ingrijora persoana mea, m-as ingrijora pentru sanatatea mea mintala. E drept, n-as rezista prea mult prin atat de putina diversitate.

Fara sa discriminez in vreun, chiar cred ca nu m-as simti foarte bine daca as trai in Asia, acolo prea seamana toti intre ei. Cum zice folclorul romanesc, chinezii sunt toti la fel, nu-i distingi decat dupa haine.

Povestea din spectacol este simpla: un cuplu, sot si sotie, hotaraste sa isi invite mai multi prieteni la ei acasa. A vine cu B, C vine cu D, X vine cu Y. Ba nu, stai! X s-a despartit de Y. Dar stai, am apucat sa-i invitam si pe X, alaturi de noua sa cucerire, dar si pe Y. Ce ne facem?

Nu va zic ce fac si nu va dezvalui cum reusesc cei 2 actori sa interpreteze mai multe roluri. Asta veti descoperi singuri.

Despre spectacolul Incurcatura printre chinezi va mai zic doar ca este un spectacol excelent de vazut cu o bere in fata. De altfel, in locul in care am vazut-o, Artist Cafe, am gasit Berea TimesNewRoman. Cumva asocierea mi s-a parut naturala: berea, spectacolul, atmosfera. Inclusiv comparatia cu chinezii (o gluma incorecta politica, evident). Totul parea dinainte stabilit.

Nu pot, insa, sa inchei fara sa spun cateva lucruri legate de problema “morala” din spectacol. Eu nu ma comport precum cei din spectacol, insa am deseori alte probleme. Intai si intai, ca regula de baza, eu rar de tot pot spune ca am niste PRIETENI. Sunt o gramada de persoane pe care le cunosc si le cataloghez drept “prietena lui X” ori “prietenul lui Y”. Foarte rar s-a intamplat sa raman in relatii cu “fosta prietena a lui X”. Rar spre deloc. Uneori o persoana a ramas “gagica lui X’ chiar daca intre timp ea si cu X s-au casatorit si au copil/copii. Ea pur si simplu n-a putut progresa.

Nu am patit ce s-a intamplat in spectacol, insa de ziua am patit in cateva situatii sa invit persoane care nu se intelesesera (X fusese refuzat de Y si acum fie X, fie Y, fie ambii sunt cuplati cu alte persoane). DIn pacate pentru ei, eu nu sunt deloc interesat de ce situatii ar putea fi generate, drept urmare daca cineva s-o fi simtit nasol nu e chiar problema mea.

Mergeti sa vedeti Incurcatura printre chinezi si vedeti ca marea problema este a gazdelor, nu ca si-au invitat prietenii, ci ca-si fac griji de ce ar putea iesi. In locul lor mi-as lua popcorn si as asista la certurile care vor iesi. Ceea ce fac deseori in viata reala, indiferent ca certurile sunt offline sau online.

Incurcatura printre chinezi este o comedie excelenta pentru vara, este tipul de spectacol usor, care merge fie la terasa, fie intr-un loca cu aer conditionat, numai bun sa te racoreasca. Mie mi-a placut si din punct de vedere teatral, chiar si cei pretentiosi din acest punct de vedere vor avea ce vedea.

Leave a Reply

%d bloggers like this: