Ion merge la Hollywood

Ion merge la Hollywood POSTER

Ion merge la Hollywood
un spectacol de Axel Moustache
Regie: Alex Mihail
Adaptare de Axel Moustache si Alex Mihail, dupa o idee de Aldo Nicolaj si Lila Terbescu.
Spectacolul este organizat de Fundatia Ileana Mustatza in colaborare cu Syarela Arts
Spectacolul Ion merge la Hollywood a fost vazut pe data de 21 ianuarie 2023, la Teatru Infinit

Ion merge la Hollywood – Opinie LaTeatru.EU

 

Ion merge la Hollywood este un one-man show semnat Axel Moustache. Teoretic, acest tip de spectacole scoate tot ce e mai bun dintr-un actor. Cineva imi spunea mai demult ca un actor isi da doctoratul printr-un astfel de spectacol. Evident, vorbim de actor la modul general, caci si actritele sunt incluse aici.

Ce-i drept, ca o parere considerata de multi usor misogine, mi se ca in Romania one-man show-urile sunt mai amuzante decat echivalentele lor feminine. Sunt, evident, si spectacole (de ambele tabere) care contrazic aceasta observatie, insa majoritatea par a o confirma.

Evident, afirmatia de mai sus poate fi vazuta si altfel: one-man show-urile sunt mai putin profunde si mai putin serioase. Depinde, evident, ce iti doresti de la teatru, de la un spectacol.

Axel Moustache il interpreteaza pe actorul Ion Paduche, care a asteptat peste 1 an sa ajunga la Hollywood. Intre el si America se afla un singur telefon. Un telefon care, contrar altor povesti, NU trebuie sa sune. Da, ati citit bine, NU trebuie sa sune. Intelegerea era ca intelegerea ramane valabila, ca el trebuie sa mearga in SUA, insa va fi sunat daca se schimba ceva. I se da si un deadline, o ora pana la care s-ar fi putut schimba lucrurile.

Imaginati-va cum ati astepta voi un astfel de telefon. De fapt, ati astepta sa NU vina, v-ati dori sa nu vina si ati tresari la fiecare ALT telefon.

Evident, ramane intrebarea ce anume ai sacrifica pentru visul american? La ce anume ai renunta, ca actor, pentru a merge in SUA?

Va las pe voi sa descoperiti ce pateste Ion Paduche. Va las pe voi sa aflati daca acel telefon suna sau nu. Ion merge la Hollywood? Ramane sa descoperiti singuri.

Trecand peste povestea in sine, ideea unui one-man show este ca scoate in evidenta TOATE calitatile unui actor. Pentru ca nu are colegi de scena, actorul vorbeste de obicei cu publicul. Interactioneaza cu el (in toate felurile posibile). Publicul se simte mult mai implicat, mult mai APROAPE de actor.

Ca in cazul multor one-man show-uri, senzatia cu care pleci din sala de teatru este ca acest text a fost GANDIT special pentru actor, ca UN ALT ACTOR nu s-ar fi ridicat la nivelul celui vazut, ca alegerea a fost PERFECTA. Ideea e ca daca NU pleci cu senzatia asta din sala de teatru inseamna ca spectacolul este gresit, ca au iesit in evidenta deficientele.

Si tot la modul general, un actor incearca un one-man show cand are ceva experienta.

Asa ca am fost placut surprins sa vad cat de bine-l prinde rolul pe TANARUL Axel Moustache. Excelent rol, excelenta interpretare, senzatia finala fiind aceea ca Axel a fost ALEGEREA PERFECTA.

Sincer sa fiu, cred ca este cel mai tanar actor pe care l-am vazut intr-un one-man show. Deci merita felicitari si din acest motiv.

Nu pot sa inchei fara sa va spun ca am vazut Ion merge la Hollywood in aceeasi zi in care vazusem Jubileul unei banci private. In ambele spectacole a jucat Axel Moustache (unul de la 17, altul de la 20:30). A reusit sa isi intre perfect in noul rol, nu a parut nici obosit, nici incurcat, nici nedumerit.

Totodata, la ACEST spectacol s-a intamplat acel mic incident legat de mutarea reprezentatiei de la TNB la Teatru Infinit. Am scris in articolul despre celalalt spectacol. Reiau aici o parte, ca sa ramana scris si aici. Ideea este ca, de obicei, Ion merge la Hollywood se joaca la TNB. Dintr-un motiv necunoscut, TNB s-a razgandit dupa un timp, spunand ca nu-i va gazdui decat lunea sau martea. Asa ca reprezentatia a fost mutata. Unii spectatori au fost indusi in eroare de unele platforme care nu modificasera pe site. Ideea e ca pentru acesti spectatori este foarte relevanta locatia. Nu spectacolul in sine, ci locatia. Pentru mine nu este, un spectacol bun este un spectacol bun. Iar gazduirea de catre TNB nu este nicidecum o legitimare. Un spectacol poate sa-mi displaca oriunde s-ar juca, nu exista teatru care sa imi GARANTEZE calitatea lui.

Iar legat de Teatru Infinit, este laudabil ca acest teatru a devenit un hub important, o gazda buna pentru foarte multe teatre si companii teatrale independente. Se joaca si spectacole produse de Teatru Infinit, dar acolo veti gasi gazduite si multe alte spectacole. Oamenii trebuie incurajati, nicidecum sa refuzam DIN PRINCIPIU (halal principiu!) sa mergem acolo pentru ca, vezi-Doamne, platisem bilet pentru TNB. Pentru mine e o prostie, pentru altii e ceva firesc.

Pe voi va indemn sa mergeti sa vedeti Ion merge la Hollywood ORIUNDE s-ar juca acest spectacol. Mergeti sa-l vedeti pe Axel Moustache, mergeti la Teatru Infinit. Si mergeti la one-man show-uri, sunt ceva diferit de restul spectacolelor. Cel mai recent vazut de mine, in afara acestuia, fusese PROFU’. E ceva special cu acel spectacol, o sa va dezvalui candva de ce. Dar mai aveti de asteptat.

One thought on “Ion merge la Hollywood”

Leave a Reply

%d