Iubito iti raman dator – Teatrul Avangardia

Iubito iti raman dator - Teatrul Avangardia AFIS

Iubito iti raman dator
Distributie:
Andrei Duban
Gratiela Duban
Regie: Ricard Reguant
Text: Helen Salfas
Traducere: Mihaela Stanca
Decor: Bogdan Amarfi
Light Design: Dan Bujor
Vazut la Sala Rapsodia (Teatrul de pe Lipscani)

Iubito iti raman dator – Opinie LaTeatru.EU

 

Il stiti pe Andrei Duban? Andrei Duban este ACEL om care spune excelent bancuri. Stim asta pentru ca peste tot pe unde apare la tv asta face: spune bancuri.

Chiar si cand se duce la emisiuni tip iUMOR, el nu se duce cu un text invatat, cu o poveste de stand-up, ci se duce … sa spuna bancuri. Bancurile il caracterizeaza, par a-i ghida viata. Uneori ai impresia ca el nu stie altceva decat bancuri. Bancuri, bancuri si iar bancuri. Pare ca viata ii este ghidata de acestea. Insa, ce-i al lui e al lui, le zice absolut genial. Este cel mai bun pe asa ceva din Romania. De la el iese natural si un banc cu Bula, si cu unul cu animalele din padure, si unul cu Ion si Maria.

Omul pare a se fi nascut sa spuna bancuri.

Pana in 2017, eu nu-l vazusem pe Andrei Duban pe scena. Nici nu credeam #pebune ca e actor. Uneori chiar credeam ca partea cu actoria este … o gluma. Una dintre multele glume cu care el ne-a obisnuit. Unii cred asta si acum. Atunci, in 2017, am vazut Chat chat chat. Este vorba despre cuvantul englezesc, nu cel frantuzesc. Si nu, nu este o gluma.

Acolo, Andrei Duban era un actor, isi interpreta pur si simplu un rol. A facut-o bine, insa n-a excelat. N-a stralucit in niciun fel.

Au trecut 5 ani, pana la finalul lui 2022, sa-l revad pe Andrei Duban pe scena. Tot Teatrul Avangardia este de vina pentru acest lucru. Eh, de aceasta data Andrei Duban pare a fi mult mai in largul sau. Pe de-o parte, pentru ca joaca alaturi de sotia lui pe scena, insa pe de alta parte pentru ca I SE DA VOIE sa spuna si bancuri. Pe bune: chiar imi pare un copil din acela care vrea sa spuna ceva si care se bucura cand i se permite. Care trebuie sa faca lucruri de oameni mari, insa daca le face bine i se permite si sa spuna glume.

Spectacolul Iubito iti raman dator este un fel de istoric al relatiei dintre barbat si femeie. Suntem plimbati de la geneza pana-n zilele noastre. De la Adam si Eva pana la … Andrei si Gratiela. Un spectacol plin de umor, plin de vorbe intelepte, la care indirect participa si publicul. Nu va spun cum si in ce fel, va las pe voi sa descoperiti singuri.

Acum, sa nu va asteptati la un spectacol memorabil, la ceva care sa va dea pe spate. Nicidecum. Iubito iti raman dator este un spectacol care iti aduce zambetul pe buze, care te implica un pic, fix cat sa simti ca ai fost mai mult decat spectator, te energizeaza, iti da o stare buna, nu te dezamageste nicicum, iti vine sa mergi sa-l revezi si cu alti prieteni, poate si cu amanta, nu doar cu sotia, insa cam atat. Nu este nimic memorabil nici ca glume, nici ca interpretari, nici ca regie. Nimic gresit, nimic de reprosat, dar in acelasi timp nimic care sa te dea pe spate. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau: decat sa te duci la spectacole grandioase, care te pot dezamagi, mai bine mergi la sigur.

Iubito iti raman dator – o replica pe care SIGUR nu i-o vei zice iubitei tale daca te duce la spectacolul acesta. Dar nici nu-i vei reprosa timpul pierdut. Nici ea tie, in mod cert.

Leave a Reply

%d bloggers like this: