Ketchup de Andrei Cotarcea

Ketchup de Andrei Cotarcea
Regia: Andrei Cotarcea
Distributie:
Ioana-Ancuta Vochin
Constantin Zamfirescu
Iulian Ilinca (Frankfurt)
Produs de: Trupa de teatru Avanscena si Sultan
Se joaca in La Scena

 

Ketchup – Opinie LaTeatru.EU

 

Nu stiu cand a aparut ketchup-ul in tarisoara noastra, nu sosul de rosii, ci ketchup-ul, dar ce stiu eu este ca atunci cand l-am descoperit am avut, cumva, un soc: mi s-a parut ca seamana cu sangele. Era sange si pe mine nu ma prea incanta sa mananc. Bineinteles, ulterior mi-am facut curaj si ulterior glumeam pe tema asta. Pentru mine are sens expresia Vreau o pizza in sange. Inseamna o pizza cu mult ketchup. O pizza in stil american.

Ulterior, am crescut si am aflat ca, intr-adevar, ketchup-ul este folosit in cinematografie pentru a inlocui sangele. Totodata, in teatru, in rarele cazuri in care se intampla ceva sangeros, pe hainele actorilor vom vedea ketchup. Nu sange, ci ketchup.

Eh, avand toate acestea in minte, va dati seama care a fost primul lucru la care m-am gandit cand am vazut titlul spectacolului? Mi-am dat seama ca este vorba despre sange, insa nu-mi dadeam seama daca acest ketchup va fi ceva asumat sau va fi ceva sugerat.

Acum, partea misto este, insa, alta. Eu am vazut acest spectacol DUPA ce vazusem, de acelasi regizor, spectacolul Intre doua femei. O alta asemanare: frumoasa actrita Ioana-Ancuta Vochin. In primul spectacol aceasta jucase rolul de amanta care se intalneste cu nevasta cuiva, a unui barbat care nu apare. In acest al doilea spectacol o intalnim tot pe ea, tot in rolul de amanta, alaturi de un barbat. Mintea mea a continuat sa faca analogii: intalnim catuse, care pe deasupra sunt identice (le-am tinut minte, intre spectacole trecusera doar cateva zile).

Cand l-am intrebat pe regizor, mi-a zis ca spectacolele nu au fost gandite asa, dar ca, intr-adevar, sunt multe chestii comune. In frunte cu amanta, as zice eu, o amanta pe care va garantez ca v-ati dori-o si voi 🙂

Nu va mai zic nimic despre Ketchup, spectacolul este foarte bun si, exact ca produsul in cauza, poate fi dulce sau iute. Dupa preferinte. In cazul spectacolului conteaza unghiul din care-l privesti 🙂 Salutari IUTI (c-asa-mi place mie sa fie frumosul Ketchup) tuturor!

2 thoughts on “Ketchup de Andrei Cotarcea

Leave a Reply

%d bloggers like this: