Magnolii si cianura de Olga Delia Mateescu

Magnolii si cianura
Autor: Olga Delia Mateescu
Distributie:
Monica Petcu
Alexandra Gabriela Nita
Alexandru Mandu
Orodel Olaru
Regia: Ingrid Bonta
Scenografie & multimedia: Daniel Divrician
Locatie: Teatrul Coquette

Magnolii si cianura – Opinie LaTeatru.EU

 

 

Cu siguranta am urmarit serialele in care un detectiv foarte inteligent desluseste sute de cazuri de crima. Fie ca vorbim de Sherlock Holmes, fie ca vorbim de Colombo, fie ca vorbim de Hercule Poirot, celebrul (fost) politist belgian, cu totii aveau in comun capacitatea de a descurca itele celor mai complicate cazuri.

Acum, cinefilii care se duc si la teatru si-au imaginat, de-a lungul timpului, cum un film ar putea fi transpus pe scena de teatru. Filmul arata ceva, are o gama mai variata de mijloace, insa teatrul are marele avantaj de a se juca in fata ta. Este ca si cum ai asista live la rezolvarea unei crime.

Teatrul romanesc, din pacate, cam evita piesele politiste. Nu-mi dau seama de motive, nici macar nu le pot intui. Pot doar constata.

Personal, am vazut acum cateva saptamani spectacolul Magnolii si Cianura, o piesa scrisa si gandita la noi in tara. Nu este de import, deci personajele pot fi intalnite in carne si oase in tara noastra.

Politicianul este exact politicianul zilelor noastre, cel care vrea sa para ca are controlul asupra tuturor, intai si intai a familiei, dar care de fapt nu stie absolut nimic. Are amanta, ca orice macho-man care se respecta, dar nu se poate spune ca o cunoaste atat de bine.

Personajul principal este, insa, politistul. Rechinu’, cu aspectul sau nonconformist, este tipul de politist nou, opus aproape in totalitate militienilor de pe vremuri. Are o ura ascunsa fata de politicieni, fata de tot ce-i inconjoara pe politicieni, dar nu vrea decat aflarea adevarului.

Spectacolul Magnolii si Cianura este bun, bazat pe o piesa foarte bine scrisa, dar parca-i lipseste ceva. Este bun, dar nu este memorabil. Rechinu’, personajul principal, nu-ti ramane intiparit in minte. Este un personaj bine conturat, dar nu este exceptional.

Leave a Reply

%d bloggers like this: