Maria de Buenos Aires – Teatrelli

Maria de Buenos Aires - Teatrelli POSTER

Maria de Buenos Aires
Muzica: Astor Piazzolla
Libretul: Horacio Ferrer
Regia, coregrafia si costumele: Razvan Mazilu
Decorul: Dragos Buhagiar
Maria: Ana Bianca Popescu
Spiritul: Gheorghe Visu
Flasnetarul, Visatorul, Batranul Hot, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu
Cu participarea lui Emy Dragoi la acordeon
Corul: Bogdan Iacob, Andrei Marcuta, George Vasile
Dirijor: Mihai Murariu
Orchestra: Mihai Murariu – pian; Ioana Valeanu – percutie; Cristina Hirjanu – flaut; Diana Ciudin – vioara I; Bianca Dragoi – vioara a II-a; Alessia Dragoi – vioara a III-a; Emanuel Vots – viola; Mihail Grigore – violoncel; Iacob Artin Panighiant – contrabas
Light design: Stefan Vasilescu
Pregătirea muzicala: Maria Alexievici
Coregrafie tango argentinian: Daniel Mandita
Corepetitor: Mihai Murariu
Coordonarea muzicala a orchestrei: Corina si Alexei Turcan
Make-up Artist: Madalina Ghizdeanu
Traducerea din limba spaniola: Albert Denn
Adaptarea versurilor pe muzica: Alex Stefanescu
Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima si Daniel Mandita
Afis realizat de Romana Topescu si Dragos Traistaru
Grafica programului de sala: Sabina Spatariu
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
Durata: 90 minute
Vazut la Teatrelli

Maria de Buenos Aires - Teatrelli

Maria de Buenos Aires – Opinie LaTeatru.EU

Maria de Buenos Aires este un spectacol unde nu te simti la teatru. Desi creierul meu stia ca a mers la teatru, ca aceea este o sala de teatru, eu nu ma simteam nicidecum acolo. Lumina rosie si canapelele vintage m-au transportat in Buenos Aires, la inceputul secolului 20. Eram intr-un local, daca i-as zice club ar fi prea mult, daca as zice carciuma ar fi peiorativ, unde urmeaza sa vad un program artistic. Este ceva DE VIS (aparitia lui Gheorghe Visu, care pe tot parcursul spectacolului are ochii inchisi, este ceva realmente FABULOS!), ceva absolut divin. Ceva de pe alta lume.

Magia teatrului are aici alt inteles, tot ce vezi si mai ales ce auzi acolo este pur si simplu magic. Dupa spectacol am mers parca teleghidat catre statia de troleu, unde pur si simplu nu faceam nimic. Inca eram in Buenos Aires, pe la 1900, inca imi rasuna in cap muzica aceea aproape psihotica. Nu interpretati asta in sens negativ: este pur si simplu ceva ce nu-mi puteam scoate din minte. Abia a doua zi dimineata “iesisem” din poveste.

Razvan Mazilu este regele musicalurilor teatrale romanesti, nimeni nu-i poate contesta acest statut, insa cu acest Maria de Buenos Aires a ridicat stacheta la un cu totul alt nivel. Nu cred ca nici macar el nu va mai putea atinge acest nivel cu vreun alt spectacol. E din cu totul alta liga, e cu totul altceva.

Ca sa nu intrebati de ce e tot timpul sold-out, de ce atat de rar se gasesc bilete, va dezvalui “secretul”: sunt locuri foarte putine. Daca ar intra multi oameni in sala s-ar rupe vraja. Ideea este sa te simti intr-un local alaturi de putini oameni, sa te simti special ca participi la asa ceva. In plus, trebuie sa te afli foarte aproape de desfasurarea actiunii. Nu poti pune multe randuri de scaune, ca strici totul.

Nu stiu cat de “rentabil” este Maria de Buenos Aires, dar din toate aceste motive trebuie sa mergeti sa-l vedeti cat inca se mai joaca. Este totodata un spectacol la care nu vreau sa merg sa-l revad. Simt ca a fost o experienta unica, o experienta care ar trebui sa ramana asa. Daca as merge sa-l revad, as face-o cu mintea si nu cu sufletul si as strica totul. Este ca si cum cineva mi-ar fi facut spoiler, mi-ar fi stricat placerea vizionarii unei astfel de capodopere.

Maria de Buenos Aires este o experienta fabuloasa pe care o recomand oricui. Pentru fanii musicalurilor este un must-see. Pentru fanii teatrului este iarasi un must-see. Pentru fanii tango-ului este iarasi un must-see. Chiar si pentru restul va fi o experienta memorabila. Recomand din tot sufletul.

Leave a Reply