Ne dati ori nu ne dati?

Ne dati ori nu ne dati? de Tudor Sicomas
Regia: Tadeus Minca
Distributie: Oana Burcescu – Florence, Marcela Avram – Directoarea, Sebastian Ghita – Dr. Benjamin, Tadeus Minca – John, un taximetrist, Laur Dragan – Dr. Barnes, Corneliu Reu – Producatorul de teatru, Stefan Opreanu – Actorul
Locatie: produs de compania teatrala Teatrul Nostru, se joaca la Teatrul de pe Lipscani (sala Atelier).

Ne Dati ori nu ne dati

Ne dati ori nu ne dati? – Opinie LaTeatru.EU

Acest spectacol, ca de altfel si acest articol, sta sub sceptrul cifrei 7. Nu-mi dau seama daca piesa a fost gandita astfel, insa eu am numarat 7 actori si 7 scenete. Iar ca sa fie tacamul complet, acest articol a suferit fix 7 transformari. Scrisesem o forma prima oara, insa blogul acesta nu era pe piata, asa ca dupa o saptamana am decis sa-l refac. Am repetat aceasta operatiune de 7 ori.

Nu stiu cum stati voi cu numerologia, dar eu tot timpul am dat o importanta aparte acestei cifre. Are chestii magice in ea, unele pot fi explicate, altele nu.

Spectacolul, in sine, este o tragi-comedie sau o drama cu multe momente amuzante. Dintre cele 7 acte, am retinut doar 3: protestele, extrem de bine puse in scena; scena cu nebunul, chiar scena de debut; si scena cu cei 2 frati care, desi nu sunt deloc pe aceeasi lungime de unda, sunt nevoiti sa imparta acelasi acoperis si sa aiba grija de mama lor bolnava. Celelalte 4 scene le veti descoperi singuri, cu amendamentul scenele sunt amestecate, o scena nu se termina atunci cand incepe urmatoarea, ci se revine la ea. Amestecul rezultat este un spectacol placut, in care chiar daca nu te vei regasi tu, ca persoana, vei regasi societatea in care traim cu totii.

Ne dati ori nu ne dati? este un spectacol despre lumea de astazi. Bine jucat, bine pus in scena, cu un decor aproape inexistent (la ce ar trebui decor? inchidem ochii si vedem ce se intampla in jur).  Un spectacol care graviteaza in jurul cifrei 7. Vi-l recomand de 7 ori sa-l vedeti 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: