O casnicie linistita

O casnicie linistita de Noel Coward
Regie: Stefan Ruxanda
Distributie: Corina Danila,Stefan Ruxanda,Silviu Biris, Doina Antohi
Locatie: Teatrul Elisabeta
Durata: 2h (cu pauza)

O casnicie Linistita

O casnicie linistita – Opinie LaTeatru.EU

 

Cand iti faci o noua relatie, se spune ca una dintre cele mai frecvente greseli este sa-ti duci noua cucerire in aceleasi locuri unde mergeai cu fosta. Aceleasi restaurante, aceleasi parcuri, aceleasi cinematografe. In fond, acolo iti place tie sa te afli, nu? Mergi la sigur, de ce sa risti?

Ce se intampla, insa, cand la a doua casatorie mergi in acelasi loc in luna de miere? Te-ai simtit bine, ti-a placut, poate a fost mai ieftin, poate e locul care te reprezinta cel mai bine, sau poate sunt toate acestea la un loc. Iti iei noua sotie si o duci tot acolo, cazandu-te chiar la acelasi hotel.

Pai ce poate sa se intample mai rau decat sa dai acolo de fosta ta sotie, si ea proaspat casatorita. O situatie ipotetica, extrema, pe care am vazut-o (si o puteti vedea si voi) in spectacolul O casnicie linistita.

Cum se termina spectacolul in cauza si care este povestea celor 4 soti veti descoperi singuri. Mie mi-a ramas in cap chestia asta: daca duci actuala prietena in locurile unde mergeai cu fosta, ce sansa este sa a o intalnesti pe fosta acolo? Eu v-as zice ca depinde de cat de mare e orasul (sunt orase mici unde nu-s mai mult de 3 pizzerii), dar depinde si de cele 2 persoane. In fond, trebuie sa te gandesti: de ce mergeati acolo? Ea te-a dus acolo pe tine sau tu pe ea? Ce are special localul ala: atmosfera, pozitionarea, mancarea? 

In sens invers, atunci cand te cuplezi cu cineva, asigura-te ca acel cineva a trecut complet peste fosta relatie. Asigura-te ca atunci cand se va reintalni, accidental, cu fostul sot, lucrurile nu vor lua o intorsatura neasteptata. Asigura-te ca tu nu esti doar un inlocuitor pentru fostul. Sau o inlocuitoare, in cazul femeilor.

Revenind la spectacolul O casnicie linistita, trebuie sa va mai spun trei lucruri despre el:

  • Am vazut-o pe scena, pentru prima oara, pe Corina Danila. Nu stiu daca sa-i spun vedeta TV, am reticenta maxima in a folosi sintagma, dar eu de acolo o stiam. A jucat si in cateva filme, dar pe scena de teatru, pana acum, n-o vazusem. Pot spune ca este o actrita buna, ducandu-si in mod competent rolul. Nu pot spune ca este foarte buna, nu are nimic deosebit, dar astept s-o mai vad si in alte spectacole.
  • Exact aceleasi lucruri le spun si despre ceilalti, per total spectacolul dovedindu-se a fi bine jucat, desi nimeni nu iese in evidenta in acest sens. Spectacolul iese in evidenta prin text, in special prin replicile personajelor.
  • Povestea pare la prima vedere previzibila, insa are cateva rasturnari de situatie extrem de bine realizate. Intuiesti si nu prea finalul 🙂

O casnicie linistita este o comedie cumva specifica Teatrului Elisabeta: spumoasa, nu foarte scurta, cu macar un actor cunoscut de la tv, dar care tot reuseste sa te puna pe ganduri. Merita sa mergeti s-o vedeti, 2 ore de distractie garantata. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply