O comedie despre insomnie

O comedie despre insomnie dupa texte de Dumitru Solomon
Regie: Mihai Lungeanu
Distributie: Cristi Dionise si Claudia Dragan
Locatie: Teatrul Coquette
Durata: 1h

O comedie despre Insomnie

O comedie despre insomnie – Opinie LaTeatru.EU

 

Somnul este acea activitate fiziologica extrem de importanta, care, de-a lungul timpului, a generat extrem de multe conflicte. Vrei sa dai o petrecere si, bineinteles, depasesti miezul noptii? Vecinii tai se vor supara pentru ca le-ai perturbat somnul. Tu ai obiceiul sa te trezesti mai tarziu? Foarte rau, pentru ca vecinii tai sunt mai harnici si prefera activitati zgomotoase de la primele ore ale diminetii: certuri, reparatii prin casa ori pur si simplu un televizor sau un radio date la maxim.

Ce se intampla in cadrul cuplului? Pai cam aceleasi lucruri. Sa zicem ca el vrea sa doarma, fiind obosit dupa o zi de lucru, iar ea vine acasa plina de energie, avand chef de discutii importante. Sau, ma rog, discutii pe care ea le considera importante. Ce credeti ca poate rezulta? Zic sa va imaginati un pic si sa incercati sa scrieti pe o foaie minimum 2 scenarii.

Mergeti apoi la O comedie despre Insomnie, ce se joaca la Teatrul Coquette, si vedeti daca ati avut dreptate. Dupa spectacol, raspundeti la o intrebare banal de simpla: cine avea dreptate in acea cearta?

Tin sa precizez faptul ca spectacolul se bazeaza pe Zapezile de altadata de Dumitru Solomon. Spectacole bazate pe aceleasi texte se mai joaca in Bucuresti (la Comedie se joaca chiar sub numele Zapezile de altadata, in timp ce la Godot se joaca spectacolul lui Chris Simion, intitulat Te iubesc! Te iubesc?). Dintre celelalte 2 spectacole, l-am vazut doar pe cel al lui Chris si zic doar atat: sunt atat de diferite incat nu prea pot fi comparate. Chris are avantajul unei distributii mai bune, insa spectacolul de la Coquette pare mai scurt, mai vioi, mai amuzant. Intr-un cuvant, mai simplu. Nu ma puneti sa aleg pe vreunul dintre ele, ambele mi-au placut.

Acum, trebuie sa va spun si o chestie personala: tin enorm de mult la somnul meu, uneori intr-atat de mult incat inchid complet telefonul noaptea. Se scufunda planeta? Tot ce se poate, dar si daca se intampla asta, tot nu am eu ce sa fac.

Din acest motiv, m-am tot intrebat dupa spectacol cum as reactiona eu daca as fi trezit din somn si luat la intrebari. Probabil mult mai urat, daca intrebarile ar fi de genul ala.

Tin minte cum am reactionat acum ceva timp, sa fie vreo 3-4 ani, cu o colega de facultate (de master de fapt) si cu un amic:

  • Colega de facultate ma sunase, la ora 9 dimineata, sa ma intrebe o chestie legata de facultate. I-am spus ca dorm. Ea tot insista. Eu ii ziceam ca dorm, sa vorbim in 2 ore. Ea insista: voia sa stie. Eu i-am inchis telefonul si l-am inchis de tot.
  • Tot cam pe atunci, un amic foarte bun mi-a dat un mega mesaj (sms), prin care imi povestea o chestie, jumatate amuzanta, jumatate enervanta. El se enervase pe nu stiu ce tipa, care nu stiu ce faza ii facuse. Toate astea trebuiau povestite la 3 dimineata. Eu, de nervi ca acel sms m-a trezit din somn, am pus mana pe telefon si asa buimac cum eram l-am sters. A doua zi cand m-a intrebat ce parere am de faza cu pricina, i-am spus ca nu stiu, ca acel sms se facea vinovat de trezirea mea la 3 dimineata, deci merita sa fie aruncat la gunoi. S-a enervat, zisese ca muncise la acel mesaj, dar eu am ramas pe pozitii.

Discutia despre somn poate fi rezumata astfel: discutii vor aparea atat timp cat oamenii au program diferit, deci nu toti dorm la aceleasi ore, dar si cand somnul unuia impiedica pe celalalt sa doarma (acest proces disturbator poarta denumirea oficiala de sforait).

Fara alte comentarii, mergeti sa vedeti O comedie despre insomnie la Teatrul Coquette. Garantez fix 2 lucruri: ca va veti simti bine pe parcursul ei si cu siguranta nu veti adormi. Nu d-alta, dar are grija o frumoasa domnisoara sa va trezeasca 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

 

One thought on “O comedie despre insomnie”

Leave a Reply

%d bloggers like this: