O noapte pe dos de Xavier Durringer – Teatrul de Arta din Bucuresti

O noapte pe dos de Xavier Durringer
Distributie:
Marcela Motoc
George Constantinescu
Traducerea: Marcela Motoc
Regia: Tudor Tepeneag
Scenografia: MC Ranin
Locatie: se joaca la Teatrul de Arta din Bucuresti

 

o-noapte-pe-dos

O noapte pe dos – Opinie LaTeatru.EU

 

E o gluma celebra, care-mi vine constant in minte: A te duce la fast-food (oricare ar fi el, celebru ori mai putin celebru) pentru a manca salata este ca si cum te-ai duce la curve pentru o imbratisare.

De cand am auzit prima oara vorba mi-am dorit sa cunosc persoana care chiar face asa ceva. Frecventez fast-food-urile, nu foarte des, dar nici foarte rar, insa pana acum nu am gasit acea persoana. Vreau s-o cunosc, s-o pipai, sa vad daca e reala. Imi dau seama ca nu are cum sa fie normala, imi dau seama ca ceva trebuie sa-i lipseasca.

Cum in teatru (si in film) vedem persoanele mai putin normale (in sensul bun ori in sensul rau), sansa mea se pare,ca mi-a suras aici. Cum multinationalele pline de E-uri s-ar opune, direct ori indirect, difuzarii unui film ori unui spectacol cu un consumator d-al lor de salate, am vazut, asta seara, un om din categoria cealalta.

De ce te-ai duce la o prostituata daca nu pentru nevoia fiziologica de a face sex? De ce ai refuza ori ai amana partida de sex? De ce ai mai si plati pentru asta? Ce fel de om ar face asta?

Iar daca ne gandim bine la locatie, cred ca Teatrul de Arta este printre cele mai nimerite. Este o sala mica, intima, oarecum atipica, iar culoarea este predominant rosie. O sala unde asculti, intr-o oarece intimitate, povesti care in alta parte nu pot fi spuse.

La finalul spectacolului O noapte pe dos, dupa aplauze, mi-a venit in minte o intrebare: ce vanzari la salate au fast-food-urile?

O noapte pe dos se vede la Teatrul de Arta. Despre spectacol, mai profund si fara sa se lege de mancare, a scris Andrei Craciun. Recomand atat spectacolul, cat si articolul cu pricina. Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “O noapte pe dos de Xavier Durringer – Teatrul de Arta din Bucuresti

  1. Pfffff, eu mai faceam asa: ca se nimerea sa ajung la fast-food (colegi, pauze de masa etc) si chiar luam salata pentru ca salata voiam, nu altele. Nu stiu daca imi lipseste ceva (tot ce e posibil, si mie mi se pare adesea) dar in mod sigur, cele mai scumpe si cele mai proaste salate la fast food sunt.

Leave a Reply

%d