Open regia Leta Popescu – FEST-FDR 2017

OPEN este un spectacol creat printr-un proces devised theatre
cu: George Albert Costea
regia: Leta Popescu
dramaturg: Ana Cucu Popescu
tehnic: Attila Almási
sound design: Mihai Mos
video: ousia
producător: Asociația Reciproca în parteneriat cu Federatia Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group
spectacol recomandat 16+
Vazut la Teatrul National din Timisoara (sala 2), in cadrul Fest-FDR 2017

 

 

Open – Opinie LaTeatru.EU

 

Acest articol se adreseaza tuturor celor care au mai citit cel putin un articol pe acest blog. Acestia stiu ca eu nu sunt critic, nu fac recenzii in sensul clasic al cuvantului. Eu scriu impresii, eu spun de ce ar trebui ori nu sa vedeti un spectacol. Si, mai ales, ce veti vedea in el. Glumesc. Cine a mai citit ceva pe acest blog nu mai revine. Din principiu.

Acest articol se adreseaza, deopotriva, si celor care intra pentru prima oara pe acest blog. Sper eu, nu si ultima, dar optimismul nu este neaparat o calitate. Unii ar zice ca dimpotriva. Glumesc. Masochismul nu este atat de des intalnit.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care au mai vazut one-man show-uri.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care au mai vazut one-woman show-uri.

Caci eu, care am vazut si dintr-unele, si dintr-altele, am observat ceva interesant: un one-woman show este musai lacrimogen, drama, o femeie o duce rau, din vina ei sau nu, dar e musai ca trebuie sa o plangem. Chiar daca din cand in cand mai strecoara cate o gluma, ea de fapt se plange. One-man show-urile, adica alea cu barbati, sunt vesele. Barbatul observa, barbatul ironizeaza si se autoironizeaza. Barbatul rade de situatie, barbatul spune de ce a facut aia, spune ce va face mai departe. One-man show-ul se termina pozitiv. Si la el se rade mai mult. Glumesc. Eu rad si la one-woman show-urile lacrimogene.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care au vazut teatru independent la viata lor. Fara decoruri, doar patru microfoane, fara briz-briz-uri. Doar o proiectie, la un moment dat. Doar ca sa se spuna ca in afara de actor si regizor a mai lucrat si altcineva la spectacol. Glumesc. Mai e si sunetistul.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care au auzit de tinder, de swing, de OkCupid si alte chestii folosite de tanara ori mai putin tanara generatie. Glumesc. Generatia mai putin tanara nu mai aude.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care stiu si pot sa rada chiar si atunci cand glumele i-ar putea viza in mod direct. De multe ori, situatia evocata-n teatru se intalneste si-n viata spectatorului. Acesta fie se enerveaza, fie rade cu gura pana la urechi. Fie niciuna din astea, caz in care numim acel spectator critic de film. Glumesc. Criticii se enerveaza.

Acest spectacol se adreseaza si celor care nu intra in categoriile de mai sus, dar fiind prea multi, nu mai am spatiu sa scriu despre ei. Este un spectacol OPEN, ceea ce nu e deloc bine, avand in vedere ca e un titlu de spectacol greu de optimizat pentru motoarele de cautare. Oricat de SEO = Search EMIL Optimization, sa fiu gasit pe google dupa cautarea seaca OPEN este peste puterile mele. Si aici nu mai glumesc deloc.

Si nici cand va recomand sa mergeti sa vedeti OPEN nu glumesc. Il gasiti jucat prin Cluj, dar si prin alte orase, cand acestea se deschid. La propriu 🙂 Si serios vorbesc, chiar e de vazut. Ca articolul asta NU este de citit este cu totul alta discutie. Glumesc. Este de citit. Si de dat exemplu. Negativ. Salutari TEATRALE tuturor!

 

 

Leave a Reply