Panica la opera – Grand Cinema & More

Panica la opera
Regia: Razvan Savescu
Distributie:
Anca Dumitra
Catalin Babliuc
Mirela Zeta
Leonid Doni
Gelu Nitu
Monica Davidescu
Mihai Muntenita
Ecaterina Ladin
Produs de Wonder Theatre; se joaca la Grand Cinema & More (Mall Baneasa)

Panica la Opera – Opinie LaTeatru.Eu

 

Inainte sa merg, pentru prima oara, la teatru intr-un cinema aveam impresia ca cele 2 concepte sunt contradictorii. Nici acum nu-s atat de convins ca-i cea mai buna combinatie.

Si asta pentru ca, pana la acest spectacol, nu gasisem vreunul unde sala sa fie implicata. Unde sa te simti in mijlocul actiunii, chiar daca, de fapt, te afli intr-o sala de cinema de mall.

Iar acest spectacol, Panica la Opera, chiar asta a incercat. Intai si intai, am fost intampinati de unul care parea a fi portar. Sau, ma rog, unul de la hotel care voia sa fie amabil cu oaspetii. Randul si locul insemnau, cica, etajul si camera de hotel. Fiecare aveam camera noastra de hotel, de unde puteam sa ne bucuram de spectacol.

Povestea este simpla: directorul operei din Cleveland reuseste sa convinga un tenor de succes sa aiba o reprezentatie unica a piesei Othello. Problema este ca Tito Merelli, tenorul, are o zi de cosmar si, in urma unor incurcaturi, se dovedeste a nu mai fi capabil sa presteze. Adica, un pic mai mult decat atat. Problema este ca biletele se vandusera, iar banii aia erau prea buni pentru a-i da inapoi. Asa ca trebuiau gasite solutii alternative. Care sunt acelea, ce patise, de fapt, Tito Merelli si cum se termina intreaga poveste ramane sa descoperiti singuri. Se lasa cu hohote de ras si cu aplauze indelungi.

Spectacolul, in sine, are 3 mari calitati. Fundamentale. Esentiale:

1. Se poate juca in orice sala. Eu l-as juca la Opera, in Bucuresti ori in alt oras. Mi s-ar parea de efect. Dar sa stiti ca se potriveste-n peisaj si-n sala de cinema. Nu e ceva grav.

2. Este tipul de spectacol unde distributia intra in plan secund. Povestea conteaza, ea putand fi pusa in scena de mai multi actori. Nu este tipul de spectacol care sa puna-n valoare actorul, talentul acestuia. Ceea ce inseamna ca in orice distributie l-ati vedea, rezultatul va fi aceleasi: hohote de ras si buna dispozitie.

3. Este un spectacol scurt, intens, fara momente moarte. Si fara pauza. De bine. Cum ar zice unii: specific comediilor bulevardiere. Nu ca ar fi o rusine ca este astfel.

Panica la Opera se joaca la Grand Cinema & More si va recomand sa mergeti s-o vedeti. Nu veti regreta alegerea facuta. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: