Pisica Verde de Elise Wilk – Fest-FDR 2016

Pisica Verde de Elise Wilk
Regia: Bobo Pricop
Scenografia: Irina Moscu
Distributia:
Dani – Dragos Maftei
Bianca – Ioana Corban
Boogie – Alex Iurașcu
Robert – George Cocoș
Roxana – Carmen Mihalache
Flori – Camelia Dilbea
Locatie: apartine de Luceafarul – Teatrul pentru copii si tineret Iasi – vazut la FEST-FDR 2016 (in Sala Studio din cadrul Teatrului National Mihai Eminescu din Timisoara)

pisica-verde-teatrul-luceafarul-fest-fdr-2016

Pisica verde – Opinie LaTeatru.EU

 

Nu sunt un obisnuit al cluburilor, nu am fost niciodata, insa acum cativa ani auzisem de conceptul de Silent Disco si-mi suscitase interes. Nu intelesesem prea bine cum functioneaza si care ar putea fi motivatia, insa tocmai acest lucru imi starnise curiozitatea.

Din ce m-am informat eu (inclusiv de la oameni care au participat, la noi si afara, la astfel de petreceri), avantajele ideii de Silent Disco ar fi:

  • Nu ai probleme cu vecinii, indiferent cine sunt acestia. Sunt locatii care au astfel de probleme, dupa ora 1 trebuind sa dea muzica mai incet. Acest inconvenient este eliminat.
  • Un DJ, oricat de bun ar fi el, nu va putea multumi pe toata lumea in acelasi timp. In cazul Silent Disco fiecare asculta ce doreste. E drept, uneori are de ales intre 2 sau 3 playlisturi, alteori, insa, el vine efectiv cu muzica lui de acasa.
  • Partea misto, din ce inteleg eu, este cand sunt doar 3 sau 4 optiuni. Exista casti date de organizatori, fiecare gen muzical avand o culoare (castile au o luminita de acea culoare). Practic, daca stii ca ROSU inseamna hip-hop si iti place acest gen muzical, te duci la cei cu luminite rosii si vei atrage pe cei cu luminite rosii. Poti convietui pasnic cu cei care asculta alte genuri, dar cumva reusesti sa afli care ce muzica asculta.
  • Vi s-a intamplat vreodata sa aveti nevoie de o pauza? Sunteti in club si dupa 2 ore de muzica data la maxim, vreti liniste. Poate vreti sa socializati cu cineva (vreti sa agatati de exemplu) ori vreti pur si simplu sa va odihniti urechile. In cazul discotecilor clasice solutia este sa iesiti afara. In cazul Silent Disco trebuie doar sa va dati castile jos de pe urechi.

Acum, sa nu credeti ca sunt cel mai mare fan al conceptului. Cum v-am zis, oricum nu-s in target, deci nu stiu cat conteaza opinia mea. Va zic doar ca trebuie sa intelegeti acest concept, vedeti la final de ce.

Ti-ai imaginat vreodata o pisica verde? Sa stii ca e o chestie cat se poate de frumoasa, crede-ma pe cuvant. Nu stiu cum sa-ti explic. Imagineaza-ti o pisica normala. Cu dungi sau simpla. Si după aia gandeste-te la aceeasi pisica, numai ca verde. Arata super misto, cumva ireal.

Cele 2 chestiuni de mai sus sunt ideile de baza ale spectacolului Pisica Verde (paragraful de mai sus este un citat din spectacol). Pentru mine, a fost prima experienta cu ideea de Silent Disco. Imaginati-va ca am asistat la acest spectacol cu castile in urechi, actorii erau printre noi, uneori nu-ti dadeai seama cine si de unde vorbeste. Sunetul nu-l auzeai dintr-o parte sau dintr-alta, ci din casti. Puteau fi oriunde.

Avand in vedere ideea originala si modul in care a fost ea pusa in scena, Pisica Verde este spectacolul meu preferat vazut la Fest-FDR 2016. Daca aveti ocazia sa-l vedeti, zic sa nu ezitati. Despre el a scris si Cristina, care nu era la primul contact cu ideea de Silent Disco. (Pozele din articol sunt facute de Adrian Piclisan, TNTm) Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Pisica Verde de Elise Wilk – Fest-FDR 2016”

Leave a Reply

%d bloggers like this: