Politik.on de Radu Iacoban- Point – FNTi 2016

Politik.on de Radu Iacoban
Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Mihaela Ularu
Visual: Tudor Prodan
Distributie:
Ionut Grama
Andreea Vasile
Letitia Vladescu
Lucian Iftime
Locatie: Point, vazut in cadrul FNTi 2016

politik-on-fnti-2016

Politik.ON – Opinie LaTeatru.Eu

De multe ori am avut impresia, vazand un politician intr-o dezbatere, ca habar n-are pe ce lume e. Nu sunt eu cel mai mare fan al politicienilor, nu le plang de mila, insa in cazul multora se aplica sintagma Omul (ne)potrivit la locul (ne)potrivit. Sunt foarte multi politicieni a caror unica vina este ca au acceptat. Ei nu fac nimic constient: semneaza ce li se spune, fac ce li se spune, singura lor calitate fiind backround-ul lor de dinainte. Si, dupa caz, carisma.

Fix asta vedem si in spectacolul Politik.ON: un profesor de istorie, necunoscut publicului larg, este aruncat in ring. Cei 3 papusari din spatele lui au grija de absolut totul: vedem simularea unei dezbateri televizate, vedem cum candidatului i se spune fiecare pas.

Si vedem rezultatul final. Surpriza, soc, groaza? Apai va las pe voi sa descoperiti. E un pic din fiecare, insa, de fapt, nu e nimic din toate astea.

Apropo de politicieni si de boacanele lor, voi stiti ca dintotdeauna am avut impresia ca, de fapt, politicienii acuzati de plagiat NU au plagiat? Vorbesc la modul cel mai serios: li s-a spus ca trebuie sa aiba un doctorat in CV, li s-a dat un doctorat (ori au fost pusi niste studenti, mediocri probabil, sa scrie o teza, habar n-am daca li s-a spus la ce scriu) si ei si l-au pus in CV. Nu stiu daca voi va prindeti sau nu, dar eu imi dau seama cand un politician are momente de sinceritate. Uitati-va la politicienii prinsi furand din banii statului, cat de senini sunt ei, si la politicienii prinsi cu plagiatul, care se uita mirati la camere. Uneori mai si declara, precum fostul premier: – Ati plagiat, domnule prim-ministru? – Dar eu stiu ce am facut? De unde sa stiu?

Da, Politik.on este un spectacol adevarat atat in Romania, cat si in democratii avansate, gen SUA, UK ori Franta. Ati putea gasi asemanari cu filme celebre, gen House of Cards. Un House of Cards romanesc, prescurtat.

Da’ chiar, romanii s-au apucat de thrillere inspirate de afara, pe cand un serial politic autohton?

Politik.on, scris si regizat de Radu Iacoban, se joaca la Point, o locatie noua in peisajul teatral bucurestean. Eu l-am vazut in cadrul FNTi, dar se joaca si stagiunea curenta a teatrului. Mergeti sa-l vedeti pana-n alegeri, poate veti intelege mai bine lucrurile si veti vota mai bine 🙂 Iar daca vreti sa cititi un alt punct de vedere despre Politik.on, recomand articolul de pe Yorick. Salutari POLITICE tuturor!

One thought on “Politik.on de Radu Iacoban- Point – FNTi 2016”

Leave a Reply

%d bloggers like this: