Program D-butant-t 2019

D-butan-t 2019 POSTER

Programul D-butan-t 2019 – Festival de teatru organizat de Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe este cel din imagine. Festivalul D-butan-t ajunge in acest an la cea de-a patra editie. Tematica acestui an este coregrafia (debut coregrafic).

Eu mai jos va spun care sunt cele 5 spectacole din concurs:

  • „Chorismos” – coregrafia: Anastasia Grigore
  • „Cate un om de iubit” – coregrafia: Beatrice Maria Tudor
  • „De fapt” – coregrafia: Simona Dabija
  • „Fragile, Handle with Care” – coregrafia: Mariana Gavriciuc
  • „Ultima picătura” – coregrafia: Maria-Luiza Dimulescu

Program D-butan-T 2019

Castigatorul va fi ales de catre juriul format din Veres-Nagy Attila, Zeno Apostolache, Magor Bocsardi, Vava Stefanescu si Flavia Giurgiu. Ca de obicei, castigatorul va semna un contract de colaborare cu Teatrul Andrei Muresanu. Fiind vorba doar de 5 spectacole selectionate, nu vor exista premiile 2 si 3. Asadar, un singur mare castigator, care va avea ocazie sa monteze un spectacol la alegere pe scena teatrului covasnean.

Pe langa cele 5 spectacole din concurs, programul contine si cateva evenimente interesante. Va las pe voi sa le descoperiti singuri.

Ca de obicei, spectatorii vor putea plati cu zambete pentru cafea si cantec pentru vin. Ma rog, prima oara cand am mers eu acolo se platea cu poezie. Sper, totusi, sa nu fiu nevoit sa cant, nu d-alta, dar cafeaua chiar nu-mi place.

Desi spectacolele dans nu sunt chiar preferatele mele, consider ca intreg festivalul imi va fi util. Va fi o iesire din zona mea de confort. Va fi o relaxare din toate punctele de vedere: un oras extrem de frumos, de placut, de odihnitor, un festival extrem de interesant, bine organizat, pus pe picioare de niste oameni extrem de inimosi, iar vremea se pare ca va fi numa’ buna.

Astept, de asemenea, concertul surpriza si sa vad exact care sunt filmele muzicale de care vom avea parte zilnic, incepand cu ora 16 (unul dintre ele este Bohemian Rhapsody, pe care-mi va face placere sa-l revad; va fi a treia oara pentru mine).

Legat de acest film, replica pe care am retinut-o si pe care mi se potriveste cumva: Toti se cred critici. Chiar asa: oare ce voi scrie eu despre acest festival, despre spectacolele din concurs? 🙂 Este si aceasta o provocare, la care voi raspunde cu placere.

In cazul in care sunteti din Sfantu Gheorghe, sunteti invitati cu totii la D-butan-t 2019. In cazul in care aveti drum pe acolo, nu ezitati sa va opriti si pe la teatru.

Iar daca sunteti din oras si nici n-aveti drum pe acolo, va puteti da un pic peste cap planurile si sa faceti un drum, caci nu veti regreta din nici un punct de vedere. Iar daca aveti impresia ca veti avea probleme pentru ca nu stiti limba maghiara, am o veste proasta (de fapt, e una buna): sunt doar mituri. Eu zic sa mergeti sa va convingeti singuri.

D-butan-t 2019

Din acest frumos program D-butan-t 2019, voua ce va face cu ochiul? Daca vreti sa imi transmiteti ceva, de bine sau de rau, stiti unde ma gasiti. Ca sa glumesc un pic, daca vreti sa ma laudati, faceti-o in romaneste, iar daca vreti sa ma injurati, injurati-ma in ungureste 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: