Puslamaua – Spectacol master Universitatea Hyperion

Puslamaua dupa Pierre Chesnot
Distributie:
Vlad Milotoi
Alexandra Gabriela Nita
Carmen Magdalena Sascau
Madalina Nicola
Magda Dimitrescu
Nicu Banea
Madalina Andreea Ilie
Locatie: La Scena (spectacol de master – Universitatea Hyperion)

 

Puslamaua – Opinie LaTeatru.Eu

 

Printre atatea spectacole de teatru fie consacrate, fie independente, era timpul si pentru un spectacol tineresc, al unor viitori actori. Anii trecuti, cand aveam mai mult timp, mergeam mai des la spectacolele absolventilor, fie de licenta, fie de master, ale facultatilor de profil. In 2014 am mers si la UNATC, si la Spiru Haret, in 2015 am mers la Hyperion si UNATC, insa anul trecut la nimic. Pauza. Anul acesta mi-am propus sa vad cateva spectacole, de licenta si de master, unica conditie fiind sa fie vorba de texte noi. Nu ma voi duce la Shakespeare sau Caragiale, ma voi duce la texte care vor trebui sa ma surprinda.

Acum, sa vorbim un pic despre infidelitate. Atunci cand o femeie si-o trage cu un barbat insurat, de ce o face? Pentru o aventura? Pentru bani? Sau pentru ca spera ca intr-o zi il va convinge sa-si paraseasca nevasta pentru ea?

Nu stiu ce este in mintea unei femei, stiu doar ca cel mai grav lucru pentru amanta ar fi ca el chiar sa se desparta de nevasta pentru ea. Este o expresie pe care multi o ignora. O regasim in multe feluri, dar cel mai mult imi place sintagma “Un tradator, avand tradarea in sange, va trada inca o data. Sa nu ai niciodata incredere in el”. Bineinteles, este valabil si invers, atunci cand un barbat curteaza o femeie maritata. Este fix acelasi lucru, cu amendamentul ca primul caz, cu barbatul cuplat care merge din floare in floare, este mai des intalnit.

Pentru ca tot va spuneam despre spectacole de licenta si dizertatie, in rolul Don Juan-ului l-am (re)intalnit pe Vlad Milotoi, pe care l-am vazut in 2014 in 2 spectacole de licenta (facultatea de actorie de la Universitatea Spiru Haret): Recviem pentru un iepuras (spectacol care s-a jucat un an intreg pe scena Teatrului de Arta) si Un barbat are nevoie de ajutor (sper ca am tinut minte corect titlul, despre acesta din urma nu am apucat, la acea vreme, sa scriu pe blog). Desi nu a aparut foarte mult in spectacol, fiind prezent, insa, in discutii, interpretarea sa a fost convingatoare. E drept, rolul pare ca se potrivea unui actor mai in varsta, asa ca astept o alta punere in scena, sa ma pot bucura complet de text.

Va recomand, deci, sa mergeti sa vedeti ACEASTA montare, asa cum va recomand sa mergeti, cat de des puteti, la spectacolele de licenta si dizertatie de la facultatile de profil din orasul vostru. Energia pe care o degaja tinerii actori se simte chiar si a doua zi dupa spectacol.

Puslamaua poate fi intalnita in multe locuri, eu am facut-o in La Scena. Pe el, pe Don Juan, l-as felicita. Pe femeile care au incredere in el, insa, le compatimesc. Desi sunt convins ca-si merita pe deplin soarta :)) Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: