SF (SUPER FRAGIL) – Teatrul Excelsior din Bucuresti

SF (SUPER FRAGIL) - Teatrul Excelsior din Bucuresti POSTER

SF (SUPER FRAGIL)
Concept, regie, coregrafie: Andrea Gavriliu
Distributia:
Ciprian Chiujdea
Vlad Crudu
Iuliana Danciu
Vlad Furtuna
Iulia Lupascu
Ileana Ursu
Scenografia: Theodor Cristian Niculae
Muzica: Adrian Piciorea
Asistent coregrafie: Eva Danciu
Lighting design: Cristian Simon
Asistent lighting design: Nicoleta Ivan
Grafica afis: Asen Dankov
Dialoguri: Ileana Ursu
Producator delegat: Camelia Moroianu
Credite foto: ©Andrei Gindac
Durata: 60 min
Recomandare de varsta: 15+

SF (SUPER FRAGIL) - Teatrul Excelsior din Bucuresti

SF (SUPER FRAGIL) – Opinie LaTeatru.EU

SF (SUPER FRAGIL) este un titlu care iti atrage din start atentia. Titlul este extrem de bine ales din 3 motive:

  1. Este un joc de cuvinte specific adolescentei. O gluma pe care as fi putut-o face in liceu, pe care o poate face un elev de liceu si care celor maturi, adultilor, le poate parea puerila. Insa nu este nicidecum ceva obscen, ceva absurd, ceva cu care sa te rusinezi.
  2. Titlul poate fi spart in 2 titluri distincte, ambele fiind foarte potrivite spectacolului. Este un spectacol SF in felul sau, unde fantezia specifica varstei adolescentine (fraul liber) este pusa in antiteza cu reprimarea pornirilor, specifica varstei adulte. Al doilea titlu este o caracterizare perfecta varstei adolescentine, o varsta la care tinerii sunt super-fragili. Tinerii nu sunt nici copii, nici adulti, sau sunt un pic din fiecare. Ori nimic din fiecare. Depinde de tanar.
  3. Nu in ultimul rand, titlul este scris cu majuscule, este parca URLAT din toti rarunchii, asa cum tind sa faca multi adolescenti. Asa cum ar face aproape toti daca adultii nu i-ar impiedica, nu le-ar pune piedici, oprelisti.

SF (SUPER FRAGIL) este un spectacol coregrafic care pur si simplu te vrajeste. Sub impulsul spectacolului, sub vraja lui, mi-a venit in multe momente sa urlu, sa ma descarc. Chiar daca nu stiu sa dansez, nu am stiut niciodata, imi venea sa ma urc si eu pe scena si sa scot tot ce am in mine, in sufletul meu.

De plans n-am mai plans de mult timp. Nici eu nu mai stiu de cand. Am fost educat, setat, sa nu plang. Nu este pentru baieti. Un barbat nu plange.

De ras, insa, rad cu voce tare. Rad zgomotos. Nu imi e rusine sa rad, nu ma abtin. Cand simt ca trebuie sa rad, o fac din tot sufletul. Consider ca rasul e contagios, asa ca vreau sa-i fac si pe altii sa rada. Vreau sa le dau si altora aceasta boala.

La unii este invers. Le e rusine sa rada. Si considera ca tuturor ar trebui sa ne fie. La un moment dat, intr-un autobuz bucurestean, cineva mi-a facut observatie ca rad prea tare. Nu facusem nimic altceva decat am ras. Scurt, dar zgomotos. Intens. Cica fiecare are problemele lui, necazurile lui, nu este OBLIGAT sa ma auda razand.

Probabil ca daca as fi plans nu mi-ar fi facut observatie. Ar fi fost normal sa plang. M-ar fi lasat in pace. Poate indirect m-ar fi incurajat.

Tinerii, insa, nu au atatea oprelisti. Autocontrolul inca nu a fost setat. Iar un spectacol precum SF (SUPER FRAGIL) te face pe tine, ca adult, sa-ti regandesti autocontrolul. Oare chiar e bine sa te abtii? Oare nu ar fi mai indicat sa scoti din tine tot ce ai de scos? Macar din cand in cand.

Durata spectacolului SF (SUPER FRAGIL) este de 60 de minute. Cam atata timp pot fi foarte atenti copiii si adolescentii. Poti sa incerci diverse artificii, poti sa-i educi, partial fortat, sa fie atenti mai mult timp. Insa cu ce costuri? Mult mai eficient este un spectacol de 60 de minute, scurt si intens, care te pune pe ganduri.

Si ca sa va vorbesc un pic despre atentie si neatentie, trebuie sa va povestesc ce am patit inainte sa ajung la spectacolul SF (SUPER FRAGIL). Am coborat din troleu la Universitate (dinspre Piata Rosetti) si, cumva teleghidat, fara sa am telefonul in mana sau ceva, am traversat si ma indreptat voios spre Cercul Militar. La un moment dat, parca trezit din transa, m-am intrebat cu voce tare: Dar incotro merg? M-am intors brusc, am traversat inapoi si am facut stanga pe Academiei. Am ajuns la spectacol la fara 5. In timpul spectacolului, in timp ce eram vrajit de ceea ce vedeam, nu imi mai aminteam aceasta intamplare. Insa la final, cand am ajuns tot acolo, in acea intersectie, mi-a venit brusc in minte frumoasa intamplare si am inceput sa rad. Eu de fapt intrasem in febra spectacolului dinainte sa pasesc in sala de teatru. Vraja era puternica si actiona si inainte de spectacol…

Mergeti sa vedeti SF (SUPER FRAGIL) la Teatrul Excelsior pentru adolescentul din voi. Daca el nu mai traieste, sincer va compatimesc. La mine este viu si foarte activ. Mult prea activ pentru varsta pe care o am. Zic unii.

Leave a Reply