Strada nr 4 de Adrian Jivan – FNTi 2016

Strada nr 4 de Adrian Jivan
Regia: Adrian Jivan
Distributie:
Adrian Jivan
Malina Manovici
Bogdan Spiridon
Durata: 70 de minute
Locatie: produsa de Electric Theatre (Timisoara), vazuta la Godot Cafe-Teatru (in cadrul FNTi 2016)

strada-nr-4-fnti

Strada nr 4 – Opinie LaTeatru.EU

 

Ce amintiri poate inmagazina o casa? Cat de mult tii la casa in care ai copilarit, la casa in care ai crescut.

Legat de acest lucru, se spune ca sunt 3 tipuri de persoane.

Primul tip de persoana este cel care ramane toata viata in acea casa. Pe vremuri, mentalitatea romaneasca indemna pe unul dintre copii, de obicei cel mai mic, sa ramana pe viata in casa parinteasca. Sa aiba cine sa aiba grija de casa. Ceilalti veneau acolo in vizita, dar era cineva permanent in acea casa.

Al doilea tip de persoana este cel care pleaca din casa parinteasca, considera un lucru firesc, un pas necesar, dar care nu se poate desprinde definitiv de ea si revine acolo constant. Cunosc cazuri in care casa parinteasca, in care persoana respectiva a copilarit, ramane abandonata, nu vanduta, nici macar inchiriata, din pura nostalgie. Cum sa instrainezi, permanent sau pe o perioada determinata, casa parinteasca? E absurd!

Exista un al treilea tip de persoana, extrem de intalnit in ultima perioada, si anume cel care uraste casa parinteasca. Este intalnit in special la cei care au trait in saracie, intr-o casa mica, darapanata si oribila. Ei au amintiri neplacute de acolo si vor sa vada acea casa daramata cat mai repede.

Fix despre asta este vorba in spectacolul Strada Nr 4. Va las pe voi sa descoperiti in ce categorie intra fiecare dintre personaje. E drept, spectacolul acesta se adreseaza intai si intai celor care au trecut prin asa ceva. In cazul meu, apartamentele in care am copilarit sunt inca la locul lor (cel din Slatina si cel din Bucuresti), insa, recunosc, nu stiu cum as reactiona in cazul in care unul dintre ele ar urma sa fie daramat.

Spectacolul Strada Nr 4 vine tocmai de la Timisoara, insa este universal valabil. As zice chiar ca in Bucuresti se gasesc mai multe persoane care au patit asa ceva, in special dintre cei mai in varsta. Spectacolul fu vazut la FNTi 2016. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply

%d