Strip poker – Teatrul In Culise

Strip poker Teatrul In Culise POSTER

Strip Poker
De Jean-Pierre Martinez
Regia: Ionut Iftimiciuc
Distributie:
Ioana Nichita
Razvan Ilie
Francesca Fulop
Iulian Sfircea
Spectacol vazut la Teatrul In Culise

Strip poker Teatrul In Culise

Strip Poker – Opinie LaTeatru.EU

Am jucat multe prostii la viata mea, mai mult la caterinca decat pe bune, insa poker pe dezbracate n-am jucat. Ma rog, nu stiu cine si-ar dori sa ma vada pe mine dezbracat, insa spun ca idee.

Pe de alta parte, dupa ce am vazut spectacolul Strip Poker, mi-a venit o idee pe care chiar vreau s-o pun in aplicare cu niste prieteni, oricare ar fi ei: un adevar sau provocare amestecat cu Poker. In spectacolul Strip Poker un cuplu invita un alt cuplu, cei mai apropiati vecini, pentru o seara in 4. Cuiva ii vine ideea, asa ca joaca un astfel de Strip Poker, nu e pe dezbracate, ci pe sinceritate: cel care a castigat il intreaba pe cel care a pierdut, care a avut cea mai slaba mana, iar invinsul trebuie sa fie sincer.

Cand toti se retrag si doar unul s-a aruncat, cel care “a castigat” il intreaba pe cel cu mana cea mai slaba. Oricum, irelevant asta. Ideea de baza este sa-ti folosesti norocul si abilitatile de gambler, minciuna, manipularea, tot tacamul, pentru a stoarce adevarul de la ceilalti. Evident ca se lasa cu dezvaluiri, poate cu despartiri, dar cam asta e farmecul.

Culmea este ca dintre prietenii mei, eu cred c-as fi singurl dispus sa joc asa ceva dintr-un motiv evident: eu sunt singur. Evident, ar juca si altii daca NU ar fi prezenta consoarta. Fata de mine sau de alti baieti ar dezvalui multe, ma rog, o parte dintre ele le si stiu, insa niciodata fata de consoarta. Eu am noroc, nu e cazul de asa ceva.

Si pentru ca va tot ziceam de testul timpului, folosit cu precadere la carti, Strip Poker este un spectacol pe care-l voi tine minte mult timp de acum inainte. Pentru idee, evident, dar si pentru interpretare. Adica actorii din fata mea nu au parut actori, ci au parut oameni ca mine. Povestea, desi evident neromaneasca, era foarte credibila. Aveam impresia ca in locul lor ar putea fi oricine: as fi putut fi eu, ar fi putut fi oricare prieten de-al meu. Din acest motiv m-am si gandit c-as putea pune in aplicare ideea spectacolului. Chiar m-ar tenta, daca as avea cu cine.

Iar daca as pune-o in aplicare si rezultatul final ar fi o despartire, un divort, as putea spune ca acel cuplu s-a despartit din cauza unui spectacol de teatru. Nu stiu EI ce parere ar avea despre asta, dar cunosc persoane care chiar ar vrea sa se elibereze din chingile casatoriei. Deci, daca as reusi sa tintesc bine, as putea elibera, intr-un mod foarte cult, niste suflete (momentan) condamnate.

Chestia asta m-a dus cu gandul la o alta chestie, cumva la fel de importanta: cat de UTILE sunt filmele ori spectacolele de teatru pe care le vedem? Ma rog, putem adauga aici si cartile, dar strict cele de beletristica.

Oare noi aplicam ceva din ce vedem in filme sau pe scenele de teatru? Oare ne influenteaza cu adevarat viata? Oare noi aplicam in vreun fel ceea ce invatam din acele manifestari culturale? Pana la ce punct putem pune in aplicare chestiile invatate, vazute, in film ori in teatru?

Intrebarea si mai interesanta este, insa, alta: DIN CE spectacole putem invata? Oare comediile sunt spectacole din care avem cu adevarat de invatat?

Stiu ca-mi zicea cineva pe vremuri ca ai foarte multe de invatat din serialele acelea de comedie cu episoade de 30 de minute. Conform acelei persoane, din ele ai mai multe de invatat decat din filme grele, pentru ca ele patrund la un public mai larg.

Mi-am adus aminte de asta cand am vazut manifestul pro-vaccinare din Las Fierbinti (am vazut rar, doar cateva episoade, insa toata presa a distribuit acel fragment, deci asa a ajuns la mine).

Spectacolele de comedie, scurte si spumoase, precum Strip Poker, sunt cam la fel: ajung la multa lume, sunt spumoase, insa au si ceva de transmis. Pentru unii mesajul ar fi SA NU INCERCI SA JOCI JOCURI STUPIDE, CA SE INTORC IMPOTRIVA TA. Pentru unul ca mine, este o provocare. In fond, ce am de pierdut?

Mergeti oricum sa vedeti Strip Poker, sa va convingeti singuri daca e o idee buna sa jucati asa ceva la voi acasa. Si sa va convingeti ca e o comedie buna, de la care veti iesi bine-dispusi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: