Teatrul Act

Nume: Teatrul Act
Site
: www.teatrulact.ro
Tip de teatru: Independent
Locatie: Calea Victoriei 126
Sali: O singura sala
Alte observatii: Este primul teatru independent cu sala proprie din Romania. Este condus de cunoscutul actor Marcel Iures.

Teatrul ACT

Impresii personale

Personal, am vazut doar doua spectacole la Act, plus un spectacol de-ale lor, vazut, insa, in cadrul Undercloud 2015. Nu sunt, deci, un obisnuit al acestui teatru, neinsemnand ca nu il apreciez. Dimpotriva.

Apreciez faptul ca sunt primii, adica cei care au adus notiunea de teatru independent in Romania. Apreciez proiectele pe care Teatrul Act le deruleaza si le-a derulat, fiind, din acest punct de vedere, unul dintre cele mai active teatre din Bucuresti. Apreciez finantarile pe care acest teatru a reusit sa le obtina de la sponsori privati. Incurajam statul sa investeasca in cultura, dar trebuie sa laudam si institutiile teatrale care reusesc sa atraga singure fonduri private.

Sala, efectiva, nu este una foarte spatioasa. Ca forma, este tot in forma de U, cu o scena extrem de mare, cumva in mijlocul actiunii. Aici spectatorul se simte chiar ca la o competitie sportiva, si locurile ducandu-te cu gandul tot acolo. In arena sunt gladiatorii, actorii, care dau tot ce au ei mai bun pentru a satisface pretentiosul public.

Are multe spectacole apreciate si premiate, deci sta bine si din punctul de vedere al calitatii actului teatral.

Este situat tot in centrul orasului, pe una dintre cele mai importante artere ale capitalei, Calea Victoriei. Acest lucru poate deveni problematic, soferii gasind cu greu loc de parcare in zona, iar cei care vin cu mijloacele de transport trebuind sa mearga un pic de la metrou ori de la statia de RATB. Nu este, insa, un impediment.

Recomand Teatrul Act si, ca un mic repros personal, promit ca-l voi vizita mai des pe viitor. Am ratat ceva spectacole bune aici, lucru pe care promit sa-l remediez pe viitor. Salutari TEATRALE tuturor!

 

2 thoughts on “Teatrul Act

Leave a Reply

%d bloggers like this: