Teatrul Bulandra

Nume: Teatrul Bulandra
Site
: www.bulandra.ro
Tip de teatru: De stat
Locatie: Schitu Magureanu nr 1 si Jean Louis Calderon 76A
Sali: are 2 sali, sala Izvor (Liviu Ciulei) si sala Icoanei (Toma Caragiu).
Alte observatii: Teatru de traditie, unul dintre reperele teatrale ale capitalei. Are atat spectacole proprii, cat si spectacole gazduite.

 

Teatrul Bulandra

Observatii personale

Pentru mine, teatrul Bulandra inseamna si studentia mea, in cladirea alaturata avand cateva cursuri de-a lungul facultatii (in special la Master).

Altfel, un lucru cu care nu ma pot mandri este ca in perioada facultatii nu am fost niciodata la acest teatru. Stiam zona, stiam unde este, insa am inceput sa-l frecventez abia dupa.

Doua sali mari, cea de la Izvor (eu le stiu dupa locatie, nicidecum dupa denumirea oficiala) fiind, dupa cea de la TNB, una dintre salile cu cea mai buna acustica. Acustica buna, sala impunatoare, spectacole foarte diversificate. In cealalta sala, de la Icoanei, am fost o singura data, la repetitie cu public, cand chiar am stat in picioare. O sala mare si ea, foarte frumoasa, plasata intr-o zona frumoasa si linstita.

Momentan Teatrul Bulandra gazduieste cateva si spectacole ale Teatrului Nottara, lucru pentru care merita felicitari. Promit sa incep sa-i vizitez mai des in viitorul apropiat, lucru pe care va sfatuiesc si pe voi sa-l faceti. Este un teatru de stat care nu trebuie ratat. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply