Teatrul Masca

Nume: Teatrul Masca
Site
: www.masca.ro/teatru; teatrulmasca.wodpresss.com; fotojurnalmasca.wordpress.com; mascablogdespectacol.wordpress.com
Tip de teatru: De stat
Locatie: Bd Uverturii 70-72 (in apropierea statiei de metrou Lujerului)
Sali: are 2 sali: sala mare, normala, si sala-cafenea. Mai joaca spectacole si in spatii neconventionale, in special in parcuri.
Alte observatii: Are o trupa proprie de actori, care imbina experienta unor actori experimentati cu tineretea si exuberanta unor actori aflat la inceput de drum.
Are traditie, luand nastere in luna mai a anului 1990.

Teatrul Masca Bucuresti

 

Observatii personale

Este un teatru de stat atipic, preluand multe lucruri din teatrele independente. Sala-cafenea, specifica teatrelor independente, este un exemplu in acest sens, Teatrul Masca fiind singurul teatru de stat cu o asemenea sala. Sala are, insa, inca de la inceput un specific al ei: mesele sunt de 2 persoane (spectatorii stang, practic, aliniati precum intr-o sala clasica), iar in cafenea nu se fumeaza si nu se consuma bauturi alcoolice (asa a fost de la inceput, nu este un efect al legii anti-fumat).

Faptul ca este departe de centru poate fi vazut, deopotriva,c a un avantaj, dar si ca un dezvantaj. Intr-un fel, este mai greu de ajuns la el (desi apropierea de metrou anuleaza acest handicap), pe de alta parte publicul este diferit fata de publicul altor teatre. Personal, am auzit o discutie intre doua persoane in varsta (sot si sotie), care se uitau pe programul teatrului si se gandeau de cate ori au vazut fiecare spectacol in parte. Cand i-am intrebat eu de ce prefera sa vada un spectacol de 5 ori in loc sa mearga la alt teatru, el mi-a raspuns: De ce sa merg in forfota din Centru, la un teatru pe care nu-l stiu, cand pot merge aici, unde e liniste, unde cunosc toti actorii si unde ma simt foarte bine? Cu siguranta nu sunt singurii care gandesc asa.

Altfel, Teatrul Masca a fost foarte deschis cu bloggerii, organizand ani la rand Ziua Bloggerilor la Teatrul Masca ori rezervand bloggerilor doua locuri la fiecare spectacol.

Un teatru cu o varsta de 25 de ani, de stat, deschis noutatii, cu spectacole dintre cele mai diverse. Gasim spectacole clasice, dar si spectacole contemporane.

Merita sa mergeti, si nu doar o data, la Teatrul Masca. Salutari TEATRALE tuturor!

3 thoughts on “Teatrul Masca

Leave a Reply

%d bloggers like this: