Teatrul Nottara

Nume: Teatrul Nottara
Site
: www.nottara.ro
Tip de teatru: De stat
Locatie: Bulevardul Magheru nr 20
Sali: 2 sali: Horia Lovinescu (cea mare) si George Constantin (cea mica, de jos)
Alte observatiiUn teatru de traditie. Fosta locatie, de pe Bulevard, era considerata cea mai buna locatie posibila pentru un teatru. Are actori angajati ai teatrului, dar colaboreaza si cu altii. La fel in cazul regizorilor, aici montand regizori din toata tara (ultimul exemplu: M. Manutiu de la Cluj)

Teatrul Nottara

Observatii personale

Dupa TNB, Nottara este considerat teatrul cu cea mai mare traditie din Bucuresti. De multe ori mi s-a reprosat ca nu am o tinuta adecvata Teatrului Nottara.

Un teatru foarte activ, cu spectacole foarte diversificate pana nu demult. Momentan joaca pe unde apuca, pe la Bulandra in special, dar si pe la Teatrul de Comedie. Un teatru batran, dar cu un suflet extrem de vioi. Spectacole foarte diversificate, foarte atenti la cerintele fanilor (Fiind singurul teatru unde la finalul fiecarui spectacol completezi un chestionar), foarte bine promovat atat offline, cat si online.

Mare pacat ca momentan nu poate activa in sediul lor clasic, de pe Magheru.

Cu toate astea, vanez spectacolele jucate de Teatrul Nottara in alte locatii si pe cat posibil merg sa le vad, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti. Cat de curand sper sa-si rezolve problema cu sediul. Poate faptul ca-i an electoral va fi in favoarea lor. Salutari TEATRALE tuturor!


Update:

Dupa aproape 1 an de exil, Teatrul Nottara s-a intors pe bulevard. Am fost de nenumarate ori la acest teatru. Cumva, ca locatie, mi se cel mai bine pozitionat teatru. Are si un public interesant: pe de-o parte, batrani conservatori, care merg la acelasi teatru, in aceeasi locatie, de zeci de ani, pe care-i auzi vorbind despre cum era teatrul pe vremea lor, pe de alta parte tineri iubitori de teatru, cu biletele cumparate de pe site (chiar se poate si chiar va recomand sa faceti asta), care vin sa se simta bine cateva ore, seara.

Spectacolele sunt pentru toata lumea: se axeaza pe comedii, este, totusi, Teatrul de pe Bulevard, insa nu sunt ignorate complet nici spectacolele mai greu de inteles. Avand doua sali, este loc pentru toate genurile de spectacol.

Au un personal prietenos, au doua sali confortabile (apropo, s-au schimbat scaunele din sala mica, acum sunt fotolii, mult mai confortabile decat fostele scaune, care stau si ele acolo, intr-un colt, asteptand sa fie nevoie de locuri suplimentare pentru a fi pus langa noile fotolii), au spectacole bune, au actori de prima mana, au (ori colaboreaza cu) regizori de prim plan. Toate motivele sa mergeti la Teatrul Nottara.

Iar la inceputul fiecare stagiuni la Teatrul Nottara se joaca Fest(in) pe Bulevard. Detalii despre festin gasiti pe site-ul oficial al festivalului. Eu cam atat am de spus despre Teatru Nottara. Daca faceti click pe categoria Teatrul Nottara veti gasi toate articolele despre teatru (inclusiv recenziile spectacolelor jucate aici). Si, in final, imi cer scuze pentru intarzierea cu care am scris despre acest teatru. Am asteptat sa revina acasa, stiam ca va reveni. Aici ii este locul. Salutari TEATRALE tuturor!

13 thoughts on “Teatrul Nottara

  1. Pingback: Aprilie dimineata
  2. Pingback: Efecte colaterale

Leave a Reply

%d bloggers like this: