The Blue Room

Titlu: The Blue Room
Regia: Cristian Bajora
Distributie: Florin Fratila, Laura Voicu, Miruna Bilei, Paul Alexandru, Cosmina Soare, Stefan Nistor, Ioana Chelmus, Alex Vlad, Ioana Soroiu/Bianca Mateescu, Cristian Bajora
Durata: 2h15min (cu pauza)
Locatie: apartine de Teatrul InCulise, se joaca in Teatrul Arca – LaScena.

The Blue Room

 

The Blue Room – Opinie LaTeatru.EU

 

 

Am mers la spectacolul de teatru The Blue Room de la Teatrul InCulise asa cum incerc de la o vreme sa merg la fiecare spectacol de teatru si la fiecare film: fara asteptari, asteptand sa fiu surprinsa. Fara sa citesc prea multe inainte, fara sa ma astept sa imi placa, cu curiozitatea de a vedea ce se mai intampla pe scenele bucurestene, fascinante de cand am descoperit salile de teatru unde se joaca multe piese îndraznete. Si dintre toate spectacolele la care am fost acum, The Blue Room e probabil cea mai îndraznet.

Ca sa fim bine inteles de la început, The Blue Room este un spectacol despre sex. Asa spune descrierea spectacolului si e, partial, adevarat. De-a lungul a putin peste 2 ore, in camera albastra 10 personaje, 5 femei si 5 barbati, fac schimb de parteneri în 10 scene asemanatoare, dar foarte diferite sub aspectul dinamicii dintre personaje, a povestilor pe care si le spun, a iluziilor pe care si le creeazs si a felului in care reusesc sa se amageasca.

O prostituata a facut sex cu un sofer, care a sedus o fata care avea grija de casa, care s-a înteles cu un student, care a inselat-o cu o femeie casatorita, care a facut dragoste cu un politician, care s-a indragostit de un model, care a cedat unui scriitor, care a ravnit la o actrita, care s-a lăsat sedusa de un aristocrat, care a fost tintuit chiar de prostituata de la inceput.

Marele merit al spectacolului e insa faptul ca, totusi, nu e doar despre sex. Dincolo de imaginile care va pot face sa rositi dacă sunteti foarte pudici, in camera albastra se expun nu doar corpuri, ci mai ales povesti despre moduri diferite de a iubi, despre asteptarile noastre in dragoste, despre frica si iluzii, amagiri și dezamagiri, obsesii si rataciri. E revoltator, dar amuzant, socant, dar familiar, despre altii și totusi, dacă suntem sinceri, despre fiecare dintre noi.

De văzut dacă vreti să vedeti actori din noua generatie care joaca incredibil de bine, un spectacol care, desi are potentialul de a fi controversat, atrage public de toate varstele, si care vă va pune, chiar fara sa va dati seama, fata in fata cu prejudecatile si miturile personale despre sex, dragoste si linia care le desparte.

Singurul lucru pe care il am de reprosat spectacolului The Blue Room este ca e, poate, cu 30 de minute prea lung. Dar pana la urma, asa sunt multe dintre povestile noastre.

Loredana Costina

Articolul despre The Blue Room a fost scris de Loredana Costina. Ea este avocat si poate fi citita si pe blogul personal, LoredanaCostina.ro. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “The Blue Room”

Leave a Reply