Trioul conjugal – Restaurant Elisabeta

Trioul conjugal - Restaurant Elisabeta POSTER

Trioul conjugal
Autor: Maria Radu
Regie: Radu Gabriel
Distributie:
Viorica: Luminita Bucur
Sotul Vioricai: Oleg Apostol
Vasilica: Maria Radu
Vazut la Restaurant Elisabeta

Trioul conjugal - Restaurant Elisabeta

Trioul conjugal – Opinie LaTeatru.Eu

La fix o saptamana dupa ce vazusem in acelasi loc, la Restaurant Elisabeta, spectacolul Barbatul perfect defect, am revenit la locul faptei pentru a vedea Trioul conjugal.

Aceiasi protagonisti (regizor, actori, dramaturg), aceeasi scena, chiar si acelasi chelner care m-a servit. Povestea a fost un pic, dar doar un pic diferita: sotia are incredere in sot, insa il prinde in flagrant, in parc, impreuna cu amanta. Sotul n-o cunoaste, dar amanta ii spune senin sotie ca ei se cunosc de 20 de ani. Sotul pare a afla toate acestea in acelasi timp cu sotia lui. Cum se termina totul si cine este aceasta misterioasa amanta ramane sa descoperiti singuri.

Trioul conjugal este o comedie spumoasa, perfect potrivita locului in care se joaca. Merge vazuta mai ales atunci cand in fata ta se afla un pahar de bere, dupa cateva discutii la fel de spumoase cu prietenii de la masa.

Nu este cel mai profund spectacol, insa cu toate astea vazandu-l mi-am amintit de celebra notiune “singur in cuplu”. Personal, desi sunt necuplat, nu m-am simtit si nu ma simt singur. Ma simt liber, ma simt perfect. Sunt, insa, persoane care se simt singure in cuplu, persoane care au pe cineva langa ele doar in mod oficial. Sufleteste sunt mai singure decat multi necuplati.

O categorie speciala de cuplati o reprezinta cei gelosi, cei care se urmaresc unul pe altul, cei care nu au incredere in ce face celalalt. Mai rau decat sa te simti singur este sa te simti urmarit si privit cu neincredere. Uneori o situatie aparent banala este interpretata absurd, caz in care tu devii, fara sa fi facut nimic, vinovat. Va las pe voi sa descoperiti cum sta exact situatia in Trioul conjugal.

Un ultim aspect legat de Trioul conjugal: spectacolul este regizat, ca si precedentul, de Radu Gabriel. El este cunoscut de la tv, din scenetele grupului VOUA. Omul este profesor la UNATC, asa ca in spectacole ori filme il vedem rar.

Ideea este, insa, alta: spectacolul pare un show televizat, pare o sceneta mai lunga a unui grup umoristic. Stilul Radu Gabriel se vede, umorul fiind, din acest punct de vedere, si usor cenzurat. Nu cenzurat efectiv, ci parca in unele momente actorii se abtineau sa apese pe acceleratie, pareau ca se gandesc la ce ar zice CNA-ul. Chiar si daca NU as fi stiut ca e implicat Radu Gabriel as fi stiut ca se vede ca-i implicat cineva care a lucrat in televiziune.

Mergeti sa vedeti Trioul conjugal, mergeti sa va bucurati de teatru, de atmosfera de la Restaurant Elisabeta. Mergeti in grup, cu o gasca mare de prieteni, pentru a rade in hohote. Puteti vedea si singuri acest spectacol, dar cel mai bine se vede in grup, dupa 1-2 beri. Ascultati-ma  pe mine si apoi imi veti da dreptate.

ps: Cei care au experimentat pe propria piele Trioul conjugal vor judeca altfel spectacolul. Imi amintesc o chestie de acum ceva timp: un prieten era revoltat ca sunt foarte multe spectacole care au aceasta tema. Era revoltat pentru ca traise un trio conjugal si nu i se parea deloc, dar deloc amuzant. Totodata, prietena lui din acel moment avea impresia ca o duce la spectacole despre triunghiuri amoroase pentru ca vrea sa traiasca din nou asa ceva. In cazul meu, judec totul din exterior, razand deopotriva de glumele personajelor, dar si de cei care traiesc asa ceva. Nu d-alta, dar daca ai intrat in Trioul conjugal, ai facut-o cu voia ta, nicidecum din greseala. Ti-ai facut-o cu mana ta. Sau, ma rog, cu altceva.

Leave a Reply