Ultimul Don Juan de Neil Simon – Teatrul Nottara

Ultimul Don Juan de Neil Simon
Regia: Petre Bokor
Distributia:
Barney Daycash – Constantin Cotimanis
Alana Navazio – Luminiţa Erga
Bobbi Michele – Raluca Gheorghiu
Jeanette Foster – Victoria Cocias
Scenografia: Viorica Petrovici
Traducerea: Petre Bokor
Locatie: Teatrul Nottara

 

Ultimul Don Juan – Opinie LaTeatru.EU

 

Mai mult decat scenografiile si decorurile complexe imi place spectacolele in care se petrece ceva. Daca ma si surprind cu atat mai bine. In mod egal, ca preferinte personale, imi doresc sa vad PERSONAJE. Sa-mi ramana in minte un personaj. Personajul poate fi jucat de un actor mare sau de unul mai putin cunoscut, nu are importanta. Cand este, insa, jucat de un actor cunoscut, e cu atat mai bine.

Mai ales daca vorbim de o VOCE cunoscuta. Nu stiu cat de mult l-ati vazut pe Constantin Cotimanis jucand, dar vocea sa a fost intens folosita de trustul PRO. Drept urmare, vocea sa, una usor de recunoscut, iti ramane in minte. Mai nou, dupa ce am vazut Ultimul Don Juan, il voi asocia cu personajul.

Care personaj, dati-mi voie sa va spun, este FABULOS! Fiecare actiune de a sa pare contradictorie, iti da de gandit, te face sa te intrebi De ce a facut asta. N-o sa-l intelegi nicicum, iti bati capul de fiecare data daca a actionat corect, tu cum ai actiona, de ce a facut asta. Si fix asta e farmecul personajului: un personaj contradictoriu, care te surprinde prin tot ce face. Si care-ti da de gandit.

De empatizat nu prea poti empatiza cu el, pentru ca de obicei empatizezi cu cei pe care-i intelegi. Iar pe acesta, pe Ultimul Don Juan, nu prea-l intelegi. Si nu e ceva rau in asta, pur si simplu asa e el construit.

Acum stau si ma intreb daca exista astfel de personaje in jurul nostru. M-am intrebat la finalul spectacolului. Mi-am dat seama ca da. De fapt, daca stai sa te gandesti, in multe situatii asa esti tu fata de ceilalti. Tu, in sinea ta, ai o logica, stii de ce ai facut acel lucru, doar ca ceilalti nu te inteleg. Uneori vor sa te inteleaga, dar nu pot, alteori nici macar nu mai vor asta. Fiecare e ciudat, e altfel, in felul sau. Adica fiecare este unic.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: